Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Szentkirályi Alexandra: A budapestiek érdeke a kormány és a főváros közötti együttműködés

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje szerint azonnali változásokra van szükség Budapesten.

2024. 05. 25. 20:49
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely szerint az ellenzéki vezetésű fővárosi önkormányzatnak a feladata egy bástyát építeni a kormánnyal szemben, és politikai csatározásokat folytatni, függetlenül attól, hogy a budapestiek mit gondolnak vagy mi a budapestiek érdeke – mondta Szentkirályi Alexandra a Hír TV Politikai Hobbista című műsorában. A kormánypártok főpolgármester-jelöltje elmondta: hisz a kormánnyal való együttműködésben, ugyanis számos olyan nagy beruházás zajlik jelenleg is a fővárosban, amelyet a kormány finanszíroz különböző forrásokból.

Azoknak az inkább kormányellenes szavazóknak, akik azt gondolhatták, hogy behúzom az ikszet Karácsony Gergelyre, mert ő majd milyen jól ellentart Orbán Viktornak, szerintem vannak elvárásaik. Ők sem élvezik, hogy most akadályversenyt kell játszani Budapesten, hogy kerülgessük a szemetet. Ők sem élvezik, hogy egész nap szívják be egyébként a kipufogógázokkal teli levegőt, ahogy azt sem, hogy nem tudnak egy parkot rendesen használni, mert ellepték őket a hajléktalanok

– emelte ki Szentkirályi Alexandra, majd hozzátette: Karácsony Gergely mindent elkövet azért, hogy ez az önkormányzati választás ne az ő teljesítményéről szóljon, ugyanis a főpolgármester az elmúlt öt évben nem hajtotta végre a 2019-ben tett vállalásainak döntő többségét.

 

Karácsony azzal mentegetődzik, hogy ő nem öt évre ígért, hanem ötven évre. Felháborító, hogy valaki ilyen pofátlanul a budapestiek képébe hazudik. 2019-ben tesz egy sor vállalást, majd pedig van képe azt mondani négy és fél évvel később, amikor számonkérik rajta, hogy hát ő azt majd 2070-ig fogja igazából betartani

– mutatott rá Szentkirályi Alexandra, majd kiemelte: ezzel szemben amennyiben őt főpolgármesterré választanák a budapestiek, átláthatóan gazdálkodna a főváros erőforrásaival, és megtisztítaná a városházát Gyurcsány Ferenc embereitől.

 

Ha negyven-egynéhány ember tanácsai alapján így néz ki a Budapest, akkor azt gondolom, hogy ezek az emberek fölöslegesen vannak ott a Városházán

– szúrt oda a főpolgármesternek Szentkirályi Alexandra, aki szerint Karácsony Gergelynek jelenleg az az első számú célja, hogy Gyurcsány Ferenc elégedett legyen vele a ciklus végén. Az idősebb autók Budapestről való kitiltásának tervével kapcsolatban azt mondta: egészen elképesztő gondolatnak tartja, hogy alternatívák felkínálása nélkül, az elmúlt öt évben a főváros által generált problémát Karácsony Gergely tiltással oldaná meg.

Ki kell építeni P+R parkolókat, ahol valóban biztonságosan, ingyenesen le tudják rakni az autóikat az agglomerációból érkezők, illetve kötött pályás közlekedési eszközöket kell kivinni a város határához, hogy ott át tudjanak ezekre szállni a Budapestre érkezők. Ezzel szemben a főpolgármester az egyszerűbb utat választotta, és amint azt Ámon Ada, a klímaügynökség vezetője is elmondta, folyamatosan szűkíteni és drágítani akarják az autós közlekedés terepét

– emlékeztetett Szentkirályi Alexandra. Szerinte ennél még rosszabb ötlet a rakpart végleges lezárásának terve. A területen ugyanis jelenleg óránként átlagosan 2400 gépjármű halad át, ezeknek az autóknak a döntő többsége pedig a pesti alsó rakpart lezárása esetén a belvárosba tódulna, tovább súlyosbítva az ott tapasztalható közlekedési káoszt. 

 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.