Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Szentkirályi Alexandra elárulta, hogyan cserélné le Gyurcsány embereit

A mostani fővárosi vezetéssel csak Gyurcsányék járnak jól, velem viszont minden budapesti jól jár – mondta a Mandinernek a kormánypártok főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra a vele készült interjúban arról is beszélt, mit gondol a Fidesz Budapestről és hogyan reformálná meg a közlekedést.

2024. 05. 25. 22:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap azon felvetésére, hogy vannak, akik úgy látják, hogy ebben a ciklusban a Fidesznek nem volt fontos a főváros és elengedték-e Budapestet, Szentkirályi Alexandra azt válaszolta:

Világos elképzelésünk van arról, hogy milyennek szeretnénk látni a nemzet fővárosát. A baloldalon csak a hatalomról tudnak vizionálni, ott elképzelhetetlen, hogy valaki tovább lát a saját érdekeinél.

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje gazos területet kaszál a Kerepesi úton (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

„Itt él 1,7 millió ember, emellett rengetegen ingáznak a lakóhelyük és a főváros között. Budapest kulturálisan is a magyarság központja, és gazdasági erejét tekintve is kiemelt jelentősége van. Érdemes megnézni, a kormány milyen fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt években; vegyük például a Városligetet, az Operát, a Nemzeti Táncszínházat, vagy említhetném a közlekedési fejlesztéseket, például a 4-es metró befejezését. Erre nem mondhatja senki, hogy a Fidesznek ne lenne fontos Budapest. A fővároson eddig és ezután is rajta van a kormánypártok figyelme” – fejtette ki Szentkirályi Alexandra.

Most itt a lehetőség, hogy újra fejlődhessen Budapest, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje pedig arra készül, hogy ennek a motorja legyen.

Szerinte az utóbbi években nem volt itt valódi városvezetői munka, helyette a baloldal politikai csatáit láthattuk véget nem érő epizódokban.

Örömmel vállalom, hogy rendpárti főpolgármester szeretnék lenni

– hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra, majd hozzátette: a választás két dologról szól, a bizalomról és a hitelességről. A választópolgárok olyan embert akarnak látni a főpolgármesteri székben, akiben nemcsak megbíznak, de el is hiszik róla, hogy képes teljesíteni, amit ígér.

Karácsony Gergely előző kampányában több mint száz pontban hirdette meg a programját. Egyik lényeges ígéretét sem teljesítette.

„A 2010 és 2019 közötti időszakban – amelynek én is aktív résztvevője voltam először fővárosi képviselőként, majd főpolgármester-helyettesként – már megmutattuk, hogy a jobboldal amit ígér, azt meg is csinálja. Nézzük meg ugyanezt a 2019 és 2024 közötti ciklusban! Karácsonynak volt egy hosszú programja, amelynek gyakorlatilag a háromnegyedét sem tartotta be. Ígért metróhosszabbítást, klimatizált 3-as metrót, zöld parkot a Városháza elé és antikorrupciós szobát a hivatalban. Pofátlanul a választók arcába hazudott” – mutatott rá a jelölt.

Szentkirályi Alexandra szerint bármilyen terv, kritika, program az ő szájukból teljes mértékben hiteltelen. Rendkívül cinikus hozzáállásról tanúskodott, amikor Karácsony Gergely egy interjúban kijelentette: igazából nem is öt, hanem ötven évre tervezte a programját. Az ő fejükben, ha valaki hazudik, elég azt mondani, hogy majd negyvenöt év múlva kérjék rajta számon. „Érzem azt is, hogy próbálják eljelentékteleníteni a terveimet, ami érthető, hiszen nehéz szembenézniük a valósággal” – mutatott rá Szentkirályi Alexandra, és hozzátette: a közlekedési káosz, a köztisztasági helyzet romlása és a hajléktalanprobléma a budapesti emberek mindennapi valósága.

A közterek nem vécék, a villamos nem hajléktalanszálló, az utca nem kocsma!

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje az interjúban többek között elmondta még, hogy Karácsony Gergely sikeresnek nevezi Budapest elmúlt öt évét, miközben egész nap csak lógatja a lábát, és így az égegyadta világon szinte semmi nem fejlődik a fővárosban. „Átverte a budapestieket, és szemmel láthatóan egyáltalán nem akar főpolgármester lenni, untatja a munkája, és úgy viselkedik, mint egy hisztis gyerek, ahelyett, hogy dolgozna. Úgy látszik, a Gyurcsány házaspárral jól érzi magát vidéken kirándulgatva és kampányolgatva.”

Én pontosan ezért kezelem Karácsonyt úgy, ahogy

– jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

Gyurcsány Ferenc fővárosi befolyásával kapcsolatban kifejtette, hogy az a megdöbbentő, hogy tizennyolc évvel az őszödi beszéd után ezzel az elhasznált figurával kell foglalkoznunk. A magyar politika egyik legsötétebb napja után nem az történt, hogy Gyurcsány Ferenc szemlesütve kivonult a közéletből, hanem Karácsony Gergelyen keresztül vezeti és kifosztja Budapestet. Az ő emberei irányítják a Városházát:

Draskovics Tibor a BKK igazgatósága élén landolt, Mártha Imre a fővárosi közműholdingot irányítja, Gál J. Zoltán, Gyurcsány volt kabinetfőnöke a főpolgármester főtanácsadója. Gyurcsány korábbi testőre vezeti a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságot. És ez még csak a kezdet: a baloldal fővárosi listáján olyan, a Gyurcsány-korszakot fémjelző figurák tűnnek fel, mint a nokiás dobozokról elhíresült Hagyó Miklós kabinetfőnöke.

„Nekem van a leginkább elegem a Gyurcsány-jelenségből, de hát mit csináljak akkor, ha bármelyik irodába megyek be a városházán, egy-egy Gyurcsány-ember ül a székben? Már azon sem lepődnék meg, ha valamelyik cégnél felbukkanna a fodrásza vagy a bejárónője. A mostani városvezetéssel csak Gyurcsányék járnak jól, velem viszont minden budapesti jól jár!” – hangsúlyozta a kormánypártok főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi Alexandra arról is beszélt, hogy bukott politikusok helyett hozzáértő, tapasztalt és nagy munkabírású emberekkel töltené fel a Városházát. „Szerencsére a Tarlós István mellett eltöltött kilenc év után nem a nulláról kell kezdenem az építkezést, aztán jött a kormányzati munka, ami bőven ad merítési lehetőséget. Sikerült kialakítani egy olyan kapcsolatrendszert, amellyel tudok és fogok is élni június 9. után” – mondta a politikus a Mandinernek adott interjúban.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: Mandiner/Földházi Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.