Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Karácsony az ország legjobban fizetett vécésnénije szerepére pályázik + videó

A baloldalra még az illemhelyeket sem lehet rábízni.

2024. 05. 25. 13:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergely az ország legjobban fizetett vécésnénije szerepére próbál törni – jelentette ki Huth Gergely podcastjában a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Kezdem úgy érezni, hogy a baloldal a vécéátadásokban az élre akar törni: 700 ezer forintos betontömbök, amelyek kutyapiszoárok, ToiToi vécék, és hát ott van az elhíresült szelfi a Blaha Lujza téri vécével

– sorolta a baloldali városvezetés elhíresült vívmányait Szentkirályi Alexandra.

 

Besült a mutatvány

Mint lapunk már beszámolt róla, még az első fővárosi közösségi költségvetés ötletbörzéjén volt nyertes projekt a Budapest-szerte létesülő közvécék témája. Igazából mindössze hármat sikerült három év alatt megvalósítani, az utolsó kettőnek is – már a módosított időpont után – tavaly tavasszal üzembe kellett volna állnia, ami csak mostanra, az önkormányzati választás hajrájára sikerült. A „példamutató közvécék” elnevezésű illemhelyek első, Blaha Lujza téri pavilonja sem lett sikertörténet:

a ritkán takarított nyilvános illemhely rövid idő alatt prostituáltak és drogosok kedvelt búvóhelyévé avanzsált.

Az öntisztító mechanizmussal ellátott köztéri illemhelyeket a II. János Pál pápa téren és Zugló vasútállomásnál helyezték el, ám a „példamutató vécék” már fél éve működésképtelenül ott álltak.

Az első, Karácsony Gergely nevével fémjelzett közvécé-mintapéldányt a Blaha Lujza téren helyezte el a főváros, átadáskor maga a főpolgármester is büszkén szelfizett az acélbódéval. A büszkeség nem tartott sokáig, ugyanis az őrizetlen, automata közvécé sajátos funkciókat kapott: a prostituáltak és a drogfogyasztók hamar kisajátították maguknak.

A tisztasága is hagy kívánnivalót maga után, kosz és mocsok lepte el, még a pelenkázót is kocsmaasztalnak használták a betérők. Láthatóan a takarítás is gyakran elmarad a főváros részéről.

Borítókép: A Blaha Lujza téri közvécé (Forrás: Olvasói fotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.