Holttest bukkant fel a Rábában

Mentőhelikopterrel emelték ki a folyóból.

2024. 06. 24. 16:59
Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy férfi holttestére bukkantak a Rába folyóban Burgenlandban, a gyanafalvi (Jennersdorf) járásban – írja a Vas Vármegyei Hírportál. A lap szerint egy ott úszó nő vette észre az elhunytat, és hívta a rendőrséget.

A rendőrség és a tűzoltóság kutatási akciót indított, valamint rendőrhelikoptert és drónt is bevetettek.

Majdnem három óra elteltével a rendőrségi helikopter legénysége megtalálta a holttestet – mondta az osztrák ORF hírportálnak Helmut Marban rendőrségi szóvivő. A férfit ezután a tűzoltóság segítségével kiemelték a vízből.

A holttest kilétéről vagy a halál okáról egyelőre nem közöltek információt. Még nem lehet megmondani, mennyi ideig volt a holttest a Rábában – tette hozzá a szóvivő. Ez lehet napok vagy hetek is. Most a férfi személyazonosságának tisztázása érdekében kutatást végeznek az eltűnt személyek adatbázisában. A vizsgálatot kiterjesztik Stájerországra is, mivel a Rába forrása ott van.

Borítókép: Rába (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.