Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Jól szerepeltek a kereszténydemokrata jelöltek

Latorcai Csaba értékelte a választási eredményeket.

Forrás: Vasárnap2024. 06. 11. 13:36
Helvécia, 2024. június 3.
Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezetõ alelnöke beszédet mond a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett megemlékezésen a helvéciai millenniumi emlékparkban 2024. június 3-án.
MTI/Bús Csaba
Fotó: MTI/Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Több mint száz polgármesterünk lesz, ami önmagában is nagyon szép eredmény, és meghatározó településeket is sikerült elnyernie kereszténydemokrata polgármester-jelöltjeinknek ​– mondta Latorcai Csaba közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Vasárnapnak.

Újonnan lett polgármester például Thumáné Kauzál Melinda Piliscsabán, Ludas László Nagyatádon, Ambrus Gábor Balatonkenesén és Jutasiné Klein Kitti Albertirsán.

 

Ott is győzelem született, ahol a jobboldal még sohasem győzött

Latorcai Csaba kiemelte, Miskolcon egyéni körzetben négy kereszténydemokrata jelölt is mandátumot szerzett. Közülük Kozma István Jánosné Avas városrészben nyert, ahol a jobboldal még soha nem győzött.

A Fidesz–KDNP teljesítményéről Latorcai Csaba azt mondta: nem csupán hozták azokat a szavazatszámokat, amelyeket 2019-ben, hanem még meg is tudták növelni csaknem tíz százalékkal a legutóbbi önkormányzati és európai uniós parlamenti választási eredményeket.

– Az látszik, hogy a kereszténydemokrata-konzervatív politikánknak nemcsak múltja, jelene, hanem komoly jövője is van

– jelentette az államtitkár, kiemelve: ezek a sikerek komoly fegyvertények.

 

Jobboldali szelek Európában

– A választásokat követően azt látjuk, hogy a jobboldali pártok és pártcsaládok megerősödtek a korábbi eredményekhez képest, a baloldal pedig meggyengült – hangoztatta Latorcai Csaba.

A Fidesz–KDNP európai parlamenti feladatát a politikus abban jelölte meg, hogy az Európai Néppártot jobb irányba térítsék, mert az európai uniós katasztrófa az, hogy sajnos – különösen az elmúlt öt esztendőben – a képviselőcsoport sokkal inkább kokettált az európai szocialistákkal és liberálisokkal, mint azokkal a jobboldali pártcsaládokkal és pártokkal, amelyek viszont természetes szövetségesei volnának.

Nekünk az a dolgunk, hogy balra helyett jobbra hajts legyen

– közölte a miniszterhelyettes. Arra a felvetésre, hogy a mostani választásokon elért eredményekkel a Fidesz–KDNP-nek kétharmados többsége lenne a 2026-os magyarországi országgyűlési választásokon, Latorcai Csaba úgy értékelt: – Összességében elégedettek a választáson elért eredménnyel, ugyanakkor a megszerzett mandátumokból a kormányra váró feladatokat is ki lehet olvasni.

Már most, ezekben a napokban el kell kezdenünk dolgozni azért, hogy a két év múlva esedékes országgyűlési választáson túlszárnyaljuk a 2022-es, illetve a mostani, önkormányzati választás eredményeit

– szögezte le az államtitkár.

Borítókép: Latorcai Csaba (Fotó: MTI/Bús Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.