Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Számba vették a legfontosabb ipari szereplők javaslatait.

2024. 06. 11. 12:17
ORBÁN Viktor
Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden. 

A megbeszélésen, melyen a Vodafone, a BMW, a Deutsche Telekom és a Mol vezetői is részt vettek, az Európai Unió globális versenyképességének növeléséről volt szó, ami a magyar elnökség egyik kiemelt célja.

A tárgyaláson számba vették a legfontosabb ipari szereplők javaslatait az európai versenyképesség javítása érdekében. Orbán Viktor méltatta az európai ipar szereplőinek hozzájárulását a kontinensen élők jólétéhez, a gyáriparosok pedig elismeréssel nyilatkoztak a magyarországi gazdasági környezetről – ismertette Havasi Bertalan.

Az eseményről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán. Jelezte: Az elmúlt években az Európai Unió versenyképessége jelentős mértékben visszaesett. Ennek okai világosak: 

Brüsszel rossz döntéseket hozott az ukrajnai háború következményeinek kezelésére. Számos fontos kérdést átpolitizáltak, átideologizáltak és számos olyan szabályozás született, amely észszerűtlenül akadályozza a sikeres gazdasági tevékenységet.

„Az elnöki fél évünk során megpróbálunk segíteni ezen a helyzeten olyan javaslatokkal, amelyek segíthetik az Európai Unió versenyképességének javítását” – írta a miniszter.

MÁTÉ János; SZIJJÁRTÓ Péter; BÓKA János; VARGA Mihály; NAGY Márton; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. június 11-én. A kormányfő mellett Máté János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár (j6), Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter (j5), Varga Mihály pénzügyminiszter (j4), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3) és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter (j)
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán


   

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.