Megvan az ítélet, miután aljas módon csaknem húszmillió forinttól fosztotta meg barátját a fiatalember

Állítólag csak zenét akart hallgatni a telefonján, mire eltűnt 19 millió forint a számlájáról.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 06. 18. 13:34
bíró kalapács bíróság
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy év 10 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre és 260 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a 24 éves férfit a Budai Központi Kerületi Bíróság, aki miután megszerezte a barátja telefonját, majd 19 millió forintot utalt magának – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A tényállás szerint a vádlott majdnem két éve, 2022. augusztus 23-án este elkérte a sértett mobiltelefonját, mondván, hogy zenét szeretne hallgatni. A férfi az éjjel ellopott telefonról – az annak zárolását feloldó jelkód és az azzal azonos netbanki belépőkód ismeretében – 

19 millió forintot utalt át a saját számlájára.

 Az elkövető az átutalt összegből félmillió forintért vásárolt az interneten, illetve készpénzt vett fel ATM automatából. A fennmaradó összeget az újbudai rendőrök a számláján még időben lefoglalták, így a kár nagy része megtérült.

A bíróság ügydöntő határozata még nem emelkedett jogerőre.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.