Nyomoz a rendőrség, miután a rákospalotai független polgármesterjelölt vascsővel támadt a DK-s alpolgármesterre

Matlák Gábor a sürgősségin kötött ki.

2024. 06. 09. 20:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság és rongálás gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután a választás előéjszakáján a XV. kerület független polgármesterjelöltje, Palocsai Béla fémcsővel támadta meg Matlák Gábort, a kerület DK-s alpolgármesterét és embereit, akiket éppen tetten ért, amint festékszóróval fújták le a plakátjait.

A Magyar Nemzet kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a vascsövet lefoglalták, míg a DK-s alpolgármestert kórházba szállították. A rendőrség a válaszában arra is kitért, hogy – válaszadásukig – gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Az Index cikke szerint a felek között már napközben is érezhető volt a feszültség, egy ellenzéki kampányrendezvényen össze is szólalkoztak, a DK-sok azt állították, hogy Palocsai folyamatosan provokálta őket. A dolog odáig fajult, hogy végül szombat éjjel Matlák Gábor a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat elnökével, Czuczu Tamással és két másik aktivistával kék festékszóróval járta a környéket, hogy lefújják Palocsai ál-Tisza pártos plakátjait.

A DK-s akciót azonban tetten érte a polgármesterjelölt, aki a beszámoló szerint egy vascsővel a hátuk mögött termett, és azt kiabálta:

Szétütlek benneteket, végetek van!

Az aktivisták erre elszaladtak, az alpolgármester pedig a fejét védve azért még festékszóróval Palocsai Béla arcába fújt, amitől kiesett a vascső a kezéből, és Matlák egérutat nyert. A DK-s alpolgármester ekkor hívta ki a rendőröket.

 

Borítókép: Palocsai Béla, Rákospalota független polgármesterjelöltje (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.