Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Orbán Viktor: Mindkét választást megnyertük + videó

A miniszterelnök a Fidesz–KDNP eredményváróján szólalt fel.

2024. 06. 09. 23:51
Fidesz eredményváró Orbán Viktor
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illendő lenne, hogy várjunk még egy órát, mire kiderül a budapesti főpolgármester-választás eredménye, de nem várunk tovább – kezdte a választási eredményeket értékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP eredményváróján, a fővárosi Bálnában. 

– Szeretnék köszönetet mondani az összes választópolgárnak, aki részt vett az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon – fogalmazott a kormányfő. A miniszterelnök az 57 százalékos részvételi arányt úgy értékelte:

a demokrácia jól van.

– Vasárnap két választást tartottak, és mind a kettőt megnyertük.

Háborús helyzetben és nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket.

Van Budapesttel együtt húsz vármegyei közgyűlés Magyarországon. Mindegyiket megnyertük – rögzítette. Jelezte, hogy a kormánypártok elvesztettek három, de nyertek négy megyei jogú várost. A főpolgármester-választás kapcsán közölte, hogy Szentkirályi Alexandrának igaza volt. Ezzel arra utalt, hogy a kormánypártok főpolgármester-jelöltje pénteken visszalépett, és arra kérte támogatóit, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra, hogy le lehessen győzni Karácsony Gergelyt.

Fidesz eredményváró Orbán Viktor
Fotó: Kurucz Árpád

Az európai parlamenti választást úgy látja, hogy a magyarok megüzenték: békét akarnak. Leszögezte: megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Kiemelte, hogy ezzel a felhatalmazással a kormány kettőzött erővel küzd, hogy távol tartsa hazánkat a háborútól. – Migráció, stop; gender, stop; háború, stop; Soros, stop; Brüsszel, stop – foglalta össze a választás tanulságait.

– Fontos, hogy soha ne veszítsük el a hitünket abban a tekintetben, hogy a világban van valami erkölcsi természetű egyensúly. Ezért jegyezzük meg, hogy a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében írta ki a magyar történelemből a Momentumot – jelezte Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az európai parlamenti választásoknak még egy fontos tanulsága van:

a magyar emberek világosan megmondták, hogy akik Brüsszelben a hazájuk ellen dolgoznak, azokat meg fogják büntetni.

– Végezetül szeretném megköszönni a Fidesz–KDNP aktivistáinak azt a munkát, amelyet az utolsó néhány napban véghezvittek. A szombati egymillió találkozás napja hosszú ideig magyar és talán európai rekord is marad, talán nem tovább, mint két évig – tette hozzá. Azt üzente a támogatóknak és aktivistáknak mint a győztes párt elnöke, hogy

a mai napon legyőztük a régi és az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra le fogjuk őket győzni!

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.