Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Vége a kampánynak, de meddig maradnak a plakátok?

A vasárnapi jelölteket szorítja a határidő, muszáj visszaszedniük a plakátjaikat.

2024. 06. 11. 5:13
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget ért a választási kampány, azonban nyomait van ahol napokig, esetleg hetekig megszenvedi a városkép: az utcákon sétálva még most sem tudunk úgy befordulni egy sarkon, hogy ne botlanánk egy általunk kedvelt, vagy kevésbé kedvelt politikus nyomtatott verziójába. A sokak számára feszültséget okozó kampányidőszakot azonban már sokan legszívesebben elfelejtenék, ezért felmerülhet a kérdés: meddig kell még eltűrni a mindenhová követő szemeket?

Nos, mire igazán beindul a nyár, feltételezhetően már nem kell ezeket a plaktáokat bámulnunk, ugyanis ha július 9-éig nem távolítja el a plakátját az, aki elhelyezte vagy akinek elhelyezték, a pénztárcája fogja bánni. A Vaolnak egy adott korábbi interjújában Veszprém polgármesteri hivatalának jegyzője kifejtette: eltávolítani a plakátot kötelesség, ha ezt pedig a tulajdonos nem teszi meg, ugyan gondoskodik a problémáról az önkormányzat, de a költségek megtérítését nem kerülheti meg.

A szabályok minden plakátra vonatkoznak, amelyek a jelölteket, jelölő szervezeteket népszerűsítenek a kampányidőszakban.

A jegyző a lapnak felidézte, a korábbi választásokon akadt rá példa, hogy egy önkormányzat közpénzből állta a plakát eltávolítását. Azért, hogy pénzét visszakapja, először csak felszólította az érintettet, de mivel az nem reagált, polgári peres eljárás lett a vége. Remélhetőleg a vasárnapi választások résztvevő politikusai ennél fegyelmezettebbek, és nem fogunk még egy hónap múlva is találkozni velük nyomtatott formában.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – Zöldek–DK–MSZP főpolgármester-jelöltjének választási plakátja Budapesten (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.