Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Vitézy Dávid elmondta, milyen városvezetést valósítana meg

Budapesten meg kell haladni azt a fajta csatározást, amely az elmúlt években zajlott – jelentette ki a főpolgármester-jelölt.

Forrás: MTI2024. 06. 09. 13:02
Vitézy Dávid szavaz
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden választás a demokrácia ünnepe, ezért minden budapestit arra biztatok, hogy éljen a szavazás lehetőségével, különösen, ha azt gondolja, hogy Budapesten változásra van szükség – mondta Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt vasárnap a fővárosban, miután leadta szavazatát az európai uniós és önkormányzati választásokon a XII. kerületben. Vitézy Dávid kijelentette: a választás eredményét tekintve bizakodó, de nem szeretne találgatásokba bocsátkozni. 

– Budapesten meg kell haladni azt a fajta csatározást, amely az elmúlt években zajlott és szakmai alapú új városvezetésre és változásra van szükség

 – jelentette ki.
Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje sikeresnek nevezte az érdemi városfejlesztési vízión alapuló kampányát, amelyben a budapestiek mindennapi életét meghatározó témák kerültek napirendre. Példaként említette a BKK rendészetet, a külső kerületek és a HÉV-ek fejlesztését vagy a kórházi állapotok javítását. Véleménye szerint a fővárosiak érdekeit hatékonyan érvényesítő főpolgármesterre van szükség.
Mint mondta, Szentkirályi Alexandra visszalépése a programján és álláspontján semmit nem változtatott, továbbra is úgy gondolja, hogy szakmai logika alapján szeretné vezetni a fővárost, és kizárja annak lehetőségét, hogy a Fidesszel vagy a Demokratikus Koalícióval szövetséget kössön. Szakmai alapú városvezetésre készül, és minden olyan ügyben, amely sérti a budapestiek javát, ki fog állni a kormánnyal szemben és képviselni fogja a fővárosiak érdekeit: legyen szó akár maxi-Dubaj-projektről vagy a kínai magasvasútról – állította.
– Sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc és az általa képviselt politikai oldal érdekeit nem fogom előtérbe helyezni, a budapestiekért szeretnék dolgozni – hangoztatta a politikus.

Borítókép: Vitézy Dávid szavaz 2024. június 9-én (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.