Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Vitézy Dávid kezdeményezi a szavazatok újraszámlálását

Rendszerszintű visszásságról kaptak jelzést.

Forrás: MTI2024. 06. 11. 14:50
Budapest, 2024. június 10.
Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület fõpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten 2024. június 10-én.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni – jelentette be a közösségi oldalán Vitézy Dávid. A főpolgármester-jelölt emlékeztetett: 76-szor annyi érvénytelen szavazat született a választásokon, mint amennyi a két jelöltre leadott szavazatok különbsége. 

Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni

– jelezte az LMP – Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület jelöltje. Hozzátette:

bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogom fogadni.

– Ha Karácsony Gergely győzelme jogerős lesz, gratulálni fogok neki persze, ha addigra hajlandó felvenni a telefont, amit két napja nem sikerül, és ha addigra épp nem egy lapáttal akarja szétverni a fejem – utalt Vitézy Gergely arra a kiszivárgott hangfelvételre, amelyen a főpolgármester fenyegető hangnemben beszélt riválisáról.

Borítókép: Vitézy Dávid eredményváró rendezvénye (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.