Felvétel a pusztító erejű orosz csapásról, Orbán Viktor a béke megteremtéséről tárgyalt – ezek voltak a hét videói

A Magyar Nemzet heti összeállítása.

2024. 07. 06. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő részletek derültek ki a lopott taxival száguldozó, halált okozó sofőr éjjeli ámokfutásáról: már a szerda reggelt is a rendőrségen töltötte az Árpád hídi ámokfutó, az igazi tragédia este történt.

 

Késelt egy nő Veszprémben, videón az elfogása: életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik a nyomozás ellene.

 

Szakpszichológus: Magyar Péter nem viselkedhet így – Szakemberek szerint a Tisza Párt alelnöke nem mérte fel, hogy milyen következményei lehetnek, ha erősen ittas állapotban dulakodásba keveredik egy szórakozóhelyen.

 

Újra Magyarországon a gyilkos: az osztrák hatóságok átadták a magyar rendőröknek azt a férfit, aki a gyanú szerint egy idős nővel végzett.

 

Külföld

 

Itt az oroszok pusztító erejű csapása: brutális támadást hajtott végre Moszkva. Kijev légierejét támadták.

 

Orbán Viktor a béke megteremtésének lehetőségéről tárgyal az ukrán elnökkel: Dunda György, a Hír TV kárpátaljai tudósítója számolt be az ukrajnai eseményekről. Elmondta: Magyarország átvette az Európai Tanács soros elnöki tisztségét, és ebben a csomagban Ukrajna fontos helyet tölt be.

 

Jamaicán is halálos áldozatot követelt a Beryl hurrikán: a karibi térségben tomboló Beryl hurrikán szerdán Jamaicára is lecsapott, a viharos szél és eső pusztításának legalább egy halálos áldozata volt a szigeten a hatóságok tájékoztatása szerint. Felkészül a Kajmán-szigetek és Mexikó.

 

A nemzeti ünnepen a tömegbe hajtott egy teherautó New Yorkban: három ember meghalt, többen megsérültek, miután egy nagy sebességgel haladó kisteherautó elütött egy július 4-ét ünneplő csoportot egy New York-i parkban – közölték a hatóságok.

 

Sport

 

Szalai Ádám beszélt a magyar válogatott legfőbb hiányosságáról : a Szerencsejáték Zrt. egyedülálló mintaüzletet nyitott a fővárosban, amely megújult arculattal és digitális megoldásokkal várja a vásárlóit a legújabb nemzetközi trendeknek megfelelően. A MOM Park Bevásárlóközpontban tartott sajtóeseményen a magyar labdarúgó-válogatott korábbi játékosa, Szalai Ádám is tiszteletét tette hétfő délelőtt. A nemzeti csapat volt támadója szűkszavúan beszélt Marco Rossi esetleges távozásáról, viszont a magyar utánpótlás jövőbeli lehetőségeiről több gondolatot is elejtett. Szalai Ádám szerint csatárposzton nem áll jól a válogatott.

 

Hülyének nevezte az újságírót és lelépett De Bruyne az Eb-kiesés után: sokak szerint a „belga aranygeneráció” utolsó nagy dobása lehetett volna a németországi Európa-bajnokság, hogy nyerjenek egy nagy tornán, ám a francia válogatott ellen már a nyolcaddöntőben kiesett a csapat hétfőn. A legnagyobb belga sztár, Kevin De Bruyne nem örült a meccs után, amikor az aranygeneráció elszalasztott lehetőségéről kérdezték: faképnél hagyta az újságírókat és hülyének minősítette a kérdezőt.

 

Lenyűgöző videó: ez a szurkolótábor még a magyart is lepipálja – A holland labdarúgó-válogatott ma azért lép pályára, hogy a legjobb nyolc közé kerüljön az Európa-bajnokságon. Ehhez Románián kell túljutniuk a narancssárgáknak. Annyi biztos, hogy a holland szurkolókon nem múlik majd a győzelem, szokásukhoz híven elleptek egy német várost – kedden éppen Münchent.

 

Ezért balhézott egymással a szlovák kapitány és az angolok sztárja: az Anglia–Szlovákia Európa-bajnoki nyolcaddöntő lefújása után volt egy kis lökdösődés. Francesco Calzona szlovák szövetségi kapitány és az ellenfél egyik játékosa, Declan Rice különbözött össze valamin. Az olasz edző utólag elmagyarázta, mi történt.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által 2024. június 24-én közreadott képen egy orosz Szu–25-ös csatarepülőgép rakétákat lő ki ukrajnai állásokra (Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.