Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Hülyének nevezte az újságírót és lelépett De Bruyne az Eb-kiesés után + videó

Sokak szerint a „belga aranygeneráció” utolsó nagy dobása lehetett volna a németországi Európa-bajnokság, hogy nyerjenek egy nagy tornán, ám a francia válogatott ellen már a nyolcaddöntőben kiesett a csapat hétfőn. A legnagyobb belga sztár, Kevin De Bruyne nem örült a meccs után, amikor az aranygeneráció elszalasztott lehetőségéről kérdezték: faképnél hagyta az újságírókat és hülyének minősítette a kérdezőt.

2024. 07. 02. 5:40
De BRUYNE, Kevin
A belga Kevin De Bruyne a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Franciaország - Belgium mérkőzés után a düsseldorfi Merkur Spiel Arénában 2024. július 1-jén. A francia válogatott 1-0-ra győzött. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga válogatott a 2002-es vb után a 2014-es világbajnokságon járt először világversenyen, s akkor rögtön a negyeddöntőig jutott. Annak a tíz évvel ezelőtti csapatnak a gerincét nevezték a belga aranygenerációnak, hiszen olyan, akkor még fiatal sztárok alkották, mint Thibaut Courtois, vagy éppen Romelu Lukaku. Ők ma már mind harminc felett vannak, Hazard már vissza is vonult, a Real Madrid sérült kapusa, Courtois pedig nem volt ott a németországi Eb-keretben. De az „aranygenerációt” még mindig képviselte a 32 éves De Bruyne, a 31 éves Lukaku és a 35 éves Axel Witsel. A nyolcaddöntőben azonban egy öngól miatt kiestek Franciaország ellen.

De BRUYNE, Kevin; KANTÉ, N'Golo
Kevin De Bruyne küzd a labdáért a francia válogatott ellen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

De Bruyne a meccs után a vegyes zónában meg is kapta a kérdést arról, hogy hanyatlik-e a belga aranygeneráció, és nem örült ennek. Visszakérdezett, hogy a franciáknak, az angoloknak, a németeknek vagy a spanyoloknak nincs-e aranygenerációja. Majd megköszönte, és faképnél hagyta az újságírókat, kifelé menet pedig csak annyit mondott jól hallhatóan, hogy: „hülye”.

A botrányos jelenet:

De Bruyne a nyár végén dönt a jövőjéről

Még mielőtt De Bruyne lelépett volna, a jövőjére vonatkozó kérdésre rendesen válaszolt. A Manchester City sztárja a következő világverseny, a 2026-os vb idején már 34 éves lesz, ami amiatt arról kérdezték, hogy kitart-e addig, vagy esetleg már lemondja a válogatottságot az Eb-ről való kiesés után.

– Erre most még nem tudok válaszolni, előbb még fel kell dolgoznom ezt a kiesést – reagált De Bruyne. – Nagyon hosszú volt az idény, a testemnek pihenésre van szüksége. A döntésemet a nyár után hozom meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.