Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ezért balhézott egymással a szlovák kapitány és az angolok sztárja

Az Anglia–Szlovákia Európa-bajnoki nyolcaddöntő lefújása után volt egy kis lökdösődés. Francesco Calzona szlovák szövetségi kapitány és az ellenfél egyik játékosa, Declan Rice különbözött össze valamin. Az olasz edző utólag elmagyarázta, mi történt.

2024. 07. 01. 11:38
Francesco Calzona szlovák szövetségi kapitány az angolok elleni meccsen
Francesco Calzona szlovák szövetségi kapitány az angolok elleni meccsen Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/BERND THISSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy volt a feszültség a szlovák és az angol kispadnál is a vasárnapi nyolcaddöntőn. A szlovákok már a zsebükben érezhették a győzelmet, de az utolsó pillanatban kiegyenlített, és az angolok végül 2-1-re nyertek

Declan Rice fent, a szlovákok lent
Declan Rice fent, a szlovákok lent Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Fabian Strauch

A feszültségnek a lefújás után is volt nyoma. Francesco Calzona szlovák szövetségi kapitány és angolok középpályása, Declan Rice szópárbajba keveredett egymással. Az edző meg is lökte a játékost, akit aztán társai fogtak vissza, hogy ne folytatódjon a balhé.

A Daily Mail egy szájról olvasó szakembert kért fel, hogy kiderítse, mi vezetett az összetűzéshez. A cikkben – amelyben több képet is megosztottak az incidensről – azt írják, hogy Rice odaszólt Calzonának: – Fogd be a szádat, te kopasz … ! 

Rice utolsó szavát inkább nem idéznénk.

Calzona utólag elmondta, az angolok a meccs során az időhúzásukkal dühítették fel őt. A Rice-szal való balhéról ennyit mondott:

– Rice-nak annyi lett volna a dolga, hogy odamegy a játékvezetőkhöz, kezet fog velük, aztán továbbmegy. Én szerettem volna velük váltani pár szót, de nem lehetett, mert ő mondta nekik a magáét. Később bocsánatot kért tőlem. Nincs több mondanivalóm erről. Nem tetszett, hogy az angolok a mérkőzés alatt húzták az időt, és nem kaptak büntetést ezért – magyarázta a szlovák szövetségi kapitány.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.