Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ismételte magát a történelem, így fordítottak a spanyolok + videó

Vasárnap este a spanyol labdarúgó-válogatott is biztosította helyét az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, miután hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Georgiát a legjobb 16 között. Nézze meg ön is a meccs góljait és reakcióit!

2024. 07. 01. 6:50
A spanyol válogatott tagjainak eddig minden oka megvan az örömre, Spanyolország meggyőzően teljesít az Eb-n. Fotó: MTI/AP/Darko Vojinovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, Spanyolország hátrányba került, majd a félidei 1-1 után még három gólt szerzett, ezzel összességében magabiztosan verte meg Georgia csapatát.

 

Ezekkel a gólokkal fordítottak

A spanyolok az első félidőben Robin Le Normand öngólja miatt voltak hátrányban, ám révén a 39. percben egalizáltak. A szünetben rendezték soraikat, az 51. minutumban pedig átvették a vezetést, miután Lamine Yamal átadása után Fabián Ruiz fejelt a kapuba. Amint a kontinenstorna hivatalos Twitter-oldalán megmutatták, hasonló összjátékra nem először volt példa, néhány nappal az Európa-bajnokság előtt is ez a két játékos hozott össze egy spanyol gólt, igaz, akkor Ruiz lábbal volt eredményes. Alább ez látható.

A georgiaiak elleni folytatásban Nico Williams lőtt fantasztikus gólt, ezt ITT, a 4-1-es végeredményt beállító Dani Olmo-találatot pedig IDE kattintva nézhetik meg!

– Ezer köszönet, amiért egy olyan játékos szolgált ki a találatom előtt, mint Fabián Ruiz. Ilyen gólt lőni fantasztikus érzés. Úgy érzem, a szüleim büszkék lehetnek – nyilatkozta a spanyolok csatára, Nico Williams.

 

„Azt szerettem volna, hogy ezt verjék ki a fejükből”

A spanyol szövetségi kapitány, Luis de la Fuente a mérkőzést követően elmondta: 1-1-nél, a szünetben is ugyanazt kérte játékosaitól, amit a találkozó előtt.

– A félidei üzenetem változatlan volt ahhoz képest, amit korábban mondtam: nincs szorongás, nincsenek stresszes döntések. Azt szerettem volna, hogy a játékosaim a megfelelő pillanatokat keressék a támadáshoz, hiszen láttam, hogy nőtt a szorongás, amikor képtelenek voltunk a kapuba találni. Ez feszültséghez vezethet, ezért azt szerettem volna, hogy ezt verjék ki a fejükből

mondta a tréner.

 

A házigazda következik

A csoportkörben kilenc pontot szerző, így az eddigi négy Eb-meccséből négyet megnyerő Spanyolország a vasárnapi sikerrel kivívta a helyét a negyeddöntőben, ahol nem kisebb feladat vár rá, mint az Eb-t rendező Németország válogatottja. Az elődöntős szereplésért zajló párharcot július 5-én, pénteken 18 órai kezdettel rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.