Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Nagy megtiszteltetés érte Bölöni Lászlót, aki a jövőjéről és a magyar válogatott Eb-szerepléséről is beszélt

Szülővárosában, Marosvásárhelyen vehetett át díszpolgári címet vasárnap Bölöni László. Az ünnepségen nyilatkozó 102-szeres román válogatott korábbi labdarúgó elárulta: vezetőedzőként nem folytatja a munkát Franciaországban.

2024. 07. 01. 7:25
Bölöni László évtizedek óta a futballban dolgozik. Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Metz 2022 nyarától Bölöni László edzői irányításával készült, ám a 2023/2024-es idényben kiesett a francia élvonalból, miután elbukott a Saint-Étienne elleni, bennmaradásért vívott osztályozón.

Bölöni László 2022 júniusa óta irányította a Mezt labdarúgócsapatát. Forrás: Facebook.com/FCMetz

„Egyelőre azt kívánom, hogy nyugodjak meg kicsit”

Mint kiderült, valószínűleg az a mérkőzés volt az utolsó, melyet Bölönivel vívtak meg a metziek. Erről a 71 éves marosvásárhelyi szakember beszélt az M1 aktuális csatornának azon a vasárnapi ünnepségen, ahol díszpolgári címet vehetett át.

– Nem fogok ottmaradni, ez biztos. Egyelőre azt kívánom, hogy nyugodjak meg egy kicsit, hiszen fél évszázada benne vagyok a futballőrületben, ami hétről hétre óriási stresszel jár, sok-sok időt vesz el 

– közölte Bölöni, aki a Marosvásárhelyhez köthető emlékeiről elmondta, a városban gyakorlatilag csak szép dolgok történtek vele, hiszen ott érettségizett, majd végezte el az egyetemet, ott lett szerelmes, ott született meg a lánya, idővel ott lett első osztályú futballista, majd döntötte meg a román válogatottsági rekordot is.

 

Jobb lett volna a skótok ellen kezdeni

Bölöni László a németországi Európa-bajnokságtól a csoportkör lezárultával elbúcsúzott magyar válogatottról is elmondta véleményét. A szakember szerint a nemzeti tizenegy az elmúlt években remek eredményekkel örvendeztette meg a szurkolókat, az Eb-n azonban „kicsit megcsúszott”. Véleménye szerint a magyar csapat ugyan tízből négy alkalommal talán legyőzné például a német válogatottat, de a maradék hatban Németország az esélyes. 

Bölöni szerint a Svájc elleni csoportmeccset rossz filozófiával támadta meg az együttes, a németek ellen viszont tiszteletre méltó volt a hozzáállás, a skótok felett aratott siker pedig egy reményt adó, lelkes győzelem volt. Bölöni szerint jobb lett volna ezzel a találkozóval kezdeni a kontinensviadalt.    

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.