Megvizsgálta a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiút egy igazságügyi szakértő + videó

A jogász szerint az ügyészség dönt a történtek megítéléséről.

2024. 07. 23. 21:29
Fotó: Facebook/Szolnoki Városüzemeltetési Kft. videója
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolnoki kalandparkban bántalmazott nyolcéves kisfiú édesanyja interjút adott a Hír TV-nek, amelyben elárulta: igazságügyi orvos szakértő vizsgálta meg gyermekét, Rolandot. Az asszony kiemelte: nem viselte meg a gyermeket az eljárás. A jászberényi rendőr-főkapitányságra kellett bemenniük, az igazságügyi szakértő itt vizsgálta meg a gyereket.

– Nekem ki kellett jönni, úgyhogy mindent végigkérdezett az úriember tőle, Rolitól. Hála Istennek vidáman jött ki, nem okozott neki ezek szerint problémát, és nagyon remélem, hogy tényleg, hogy mélyen legbelül sem fél, meg nincsen semmi rossz érzése – mondta a kisfiú édesanyja.

Hozzátette: a korábban karateedzőként tevékenykedő Agócs Tibortól bocsánatkérést vár. A kisfiút megviselték a kalandparkban történtek, a mai napig azt kérdezgeti, hogy biztosan nem az ő hibája-e, ami történt.

 

Az ügyészség dönt

A Hír TV az üggyel kapcsolatban egy ügyvédet is megkeresett, aki elmondta: a karateedző eddig a rendőrség minden megkeresésére reagált.

Az már egy másik kérdés, hogy minek minősül ez a cselekmény: kiskorú veszélyeztetésének, súlyos testi sértés kísérletének vagy éppen garázdaságnak. Ezt majd a nyomozó hatóság gyakorlatilag eldönti, átminősítheti, de itt most már az ügyészség felügyeli ezt a nyomozást, hiszen az első gyanúsítotti kihallgatás után a nyomozásról az ügyészség dönt

– emelte ki Borbély Zoltán ügyvéd. Emlékeztetett: – A garázdaság vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha viszont bebizonyosodik a kiskorúval szembeni veszélyeztetés, akkor akár öt évre is rács mögé kerülhet a férfi.

Borítókép: Pillanatkép a bántalmazásról (Forrás: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.