„Orbán Viktor továbbra is békét akar, és ennek megfelelően cselekszik”

Menczer Tamás szerint Európának érdeke lenne a béke.

2024. 07. 06. 12:23
ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2024. július 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának Brüsszelben 2024. július 1-jén. Magyarország július 1-tõl december 31-ig tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Látom és hallom a háborúpártiak hőzöngését, hőbörgését, a támadásokat Magyarország és a magyar miniszterelnök ellen. Persze, voltak és vannak is háborúpártiak, nem is kevesen – mondta el Facebook-oldalán közzétett videójában Menczer Tamás. 

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója az M1 műsorának volt korábban vendége, ebből a szerepléséből osztott meg részleteket. 

Ki tudja, milyen politikai, gazdasági érdektől vezérelve háborúpártiak ők, vagy lehet, hogy egészen egyszerűen nem képesek, nem hajlandók belátni és bevallani azt, hogy tévedtek. Tehát háborúpártiak. Na de mi az európai érdek? 

– tette fel a kérdést Menczer. 

– Érdekünk az, az európai emberek érdeke az, hogy a háború folytatódjon, amely óriási veszélyt, biztonsági fenyegetettséget jelent, eszkalációs veszélyt jelent? Az elmúlt két évben folyamatos volt az eszkaláció, hát azért mégiscsak atomfegyverekről, katonák küldéséről, sorozásról lehet hallani. Tehát ez az európai emberek érdeke? Plusz az ezzel járó energiaproblémák és háborús infláció és szankciós infláció, a gazdasági, mezőgazdasági problémák, mindez az európai emberek érdeke lenne? Szerintem nem – fejtette ki. 

Mint mondta, az európai emberek a választáson el is mondták, hogy nem ezt akarják. 

– A kormány és a kormányfő, Orbán Viktor továbbra is békét akar, és ennek megfelelően cselekszik

– zárta gondolatait Menczer. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának Brüsszelben 2024. július 1-jén. Magyarország július 1-től december 31-ig tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.