Súlyos baleset történt az M3-ason, a Hungaroring felé is torlódnak az autók

Helyzetjelentés az utakról vasárnap reggel.

2024. 07. 21. 7:48
dugó
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymásba rohant két személyautó kora reggel az M3-as autópálya 138-as kilométerénél, a Vásárosnamény felé vezető oldalon – közölte a katasztrófavédelem.

A kiérkező tűzoltók az egyik járműből egy embert feszítővágó segítségével kiemeltek. A rendőrségi helyszínelés idejére

az autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták.

Kerülni a Mezőkövesd lehajtón keresztül, a 3-as főút felé lehet – javasolja az Útinform.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy egy magyar rendszámú autóba hátulról belehajtott egy román felségjelzésű gépkocsi. Feltehetőleg a sofőr elaludhatott, mert fékezés nélkül, nagy sebességgel rohant az előtte haladó járműbe.

A magyar autó hátsó ülésén utazó egyik utas a helyszínen meghalt, a sofőr súlyosan, egy másik utas életveszélyesen megsérült. A román rendszámú gépkocsi utasai könnyebben sérültek.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

Hungaroring

Az M3-as autópálya kivezető szakaszától a Mogyoródi lehajtóig szakaszos torlódás alakult ki az erős forgalom miatt.

Ezen a hétvégén rendezik a 39. Forma–1-es Magyar Nagydíjat Mogyoródon, a Hungaroringen, emiatt erősebb járműmozgásra kell készülni az M3-as autópályán Mogyoród térségében mindkét irányból, valamint a 3-as főúton Kerepes környékén is.

A fővárosból kifelé haladva az M3-as autópályán a 13-as és 18-as kilométer között a leállósávot csak a VIP-vendégek használhatják.

A nagyközönség a versenypályát a 19-es és 23-as kilométernél lévő kihajtón keresztül tudja megközelíteni. A hétvége során Mogyoród és Kerepes térségében jelentősebb torlódásokra, esetenként rendőri irányításra kell számítani, valamint Mogyoródon jelentősen megnövekedett gyalogosforgalom is várható.

 

Művészetek Völgye

A Balaton-felvidéken idén is megrendezik a Művészetek Völgye fesztivált, emiatt a 77-es főúton, Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán erős gyalogos- és járműforgalomra lehet számítani közel egy héten keresztül. A rendezvény ideje alatt a hét és fél tonna össztömeg feletti teherautókat a Pula–Halimba–Zalahaláp–Tapolca útvonalra terelik.

A hétvégi kamiontilalom a hazai autóutakon vasárnap este tíz óráig van érvényben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.