Hatalmas lángokkal ég a jemeni kikötő az izraeli támadás után + videó

Intenzív légicsapások érték a jemeni Hudajda kikötővárost – közölték szombaton a jemeni húszi lázadók által ellenőrzött médiumok. Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy az Izrael elleni támadásokat követően hajtották végre a válaszcsapást.

2024. 07. 20. 21:21
A handout picture obtained from Yemen's Huthi Ansarullah Media Center show a huge column of fire erupting following reported strikes in the Yemeni rebel-held port city of Hodeida opn July 20, 2024. A series of strikes targeted Hodeida on July 20, said an AFP correspondent and Huthi-run media, which reported a fuel depot in the port had been hit. (Photo by ANSARULLAH MEDIA CENTRE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /ANSARULLAH MEDIA CENTER" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Al-Masirah jemeni tévécsatorna közlése szerint a kikötői olaj- és dízelraktárakat és a helyi áramszolgáltató vállalatot ért csapásoknak halálos áldozatai és sebesültjei is voltak.

Pénteken a húszi lázadók által végrehajtott dróntámadásban egy ember életét vesztette és legkevesebb tízen megsebesültek Tel-Aviv központjában, az Egyesült Államok nagykövetségének közelében.

Az izraeli hadsereg szombaton közölte, hogy az izraeli harci repülőgépek az elmúlt hónapokban Izrael ellen végrehajtott több száz támadásra válaszul mértek csapást Hudajdában található húszi katonai célpontokra.

A szaúd-arábiai al-Arabija hírcsatorna szerint tizenkét izraeli vadászrepülőgép vett részt a támadásban, köztük F–35-ösök is.

Borítókép: Lángok csapnak fel a jemeni Hudajda kikötővárosban az izraeli légicsapás után (Fotó: AFP/Ansarullah Media Centre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.