Idén is lesz légi parádé augusztus 20-án

Tisztavatást is tartanak a Kossuth téren.

2024. 08. 15. 16:23
Fotó: Sztaniszlav Horvath
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak néhány nap, és újra magasba szállnak a Magyar Honvédség vasmadarai – emlékeztetett közösségi oldalán a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: augusztus 20-án a Kossuth téren lehet élőben követni az ünnepélyes tisztavatást és a légi bemutatót.

Mint arról a lapunk beszámolt, az eddigi leglátványosabb augusztus 20-i ünnepségsorozat megrendezésére készül a kormány, amelynek része lesz a Duna feletti légi parádé is. Tavaly a katonai légi parádé nagyjából harmincperces első részében a Magyar Honvédségben rendszeresített repülőgéptípusok egyenkénti, valamint kötelékben történő alacsony áthúzásait láthattuk az Erzsébet híd és a Margit híd közötti Duna-szakasz fölött.

A légi parádé második részében, mintegy húsz percben a WizzAir légitársaság A321 utasszállító, a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó Airbus A330 Neo, valamint az Aeroexpress Kft. Embraer 120 és Cessna 206 Hidroplán repülőgépeinek alacsony áthúzását tekinthette meg a közönség.

De nem csak a légi parádé miatt lesz fontos az augusztus 20.: akkor jön el az MH Ludovika Zászlóalj honvédtisztjelöltjei számára életük egyik legemlékezetesebb pillanata, az eskületétel és a tisztavatás.

A leendő tisztjeink elszántan, alázattal, egy csapatban készülnek az augusztus huszadikai ünnepélyes eskütételre

– írta közösségi oldalán a Magyar Honvédség. A felkészülés már javában zajlik, hogy minden mozzanatot tökéletes összhangban hajtsanak végre.

Borítókép: Légi bemutató Budapest felett (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.