Így készülnek a tisztjelöltek az avatásra + videó

Az ünnepségen fontos lesz, hogy minden mozzanatot tökéletes összhangban hajtsanak végre.

2024. 08. 14. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nap választja el az MH Ludovika Zászlóalj honvéd tisztjelöltjeit életük egyik legemlékezetesebb pillanatától; az eskületétel általi tisztavatástól – hívta fel a figyelmet honlapján a Honvédség. Mint írták, a felkészülés már javában zajlik, hogy minden mozzanatot tökéletes összhangban hajtsanak végre.

Forrás: Honvédelem.hu

Szűcs Péter alezredes, az MH Ludovika zászlóalj parancsnoka azt mondta, a felkészüléssel jól haladnak. Mint fogalmazott, idén a szerződéses és a tartalékos csapat nagyon erős, első perctől kezdve látta rajtuk azt, hogy ez fontos számukra. – A csapatnak a felkészülése időarányosan, két hét távlatában teljesen rendben van, úgyhogy csak kiválóra tudom értékelni az eddigi hozzáállásukat – tette hozzá az alezredes.

Forrás: Honvédelem.hu

„A tisztavatás számomra katonai nagykorúvá érés. Ez nekem azt jelenti, hogy az alakulatomhoz kerülve egy új család tagja lehetek”

– mondta Farkas Krisztián hallgató zászlós. Hozzátette, katonai repülőműszaki szakon végzett, Budapesten és Szolnokon. A tisztavatás után Kecskemétre kerül a Gripen századhoz, és ott fogja üzemeltetni a tesztgépeket. 

 

Borítókép: Gyakorlat a tisztavatásra (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.