Már nem tudják kihallgatni, megölte magát az ember, aki pénzért segíthetett eltüntetni Till Tamás holttestét

K. Péter barátnője azonban megszólalt.

Forrás: Magyar Nemzet2024. 08. 01. 15:55
Till Tamás Fotó: Mediaworks archív
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyilkosság áldozata lett Till Tamás, a 11 éves fiú, aki 2000 májusában elment bajai otthonából a közeli vadasparkba, azonban többé nem került elő – közölte a rendőrség a csütörtöki sajtótájékoztatóján. A fiú holttestét egy bajai tanyán találták meg a rendőrök, az aljzatbeton alatt elásva.

A sajtótájékoztatón Petőfi Attila vezérőrnagy azt mondta, Tamás önálló gyerek volt, így 24 éve, május 28-án egyedül indult kerékpárral a közeli vadasparkba, az apja csak azt hagyta meg neki, hogy délután egy órára érjen haza. A fiút azonban többé nem látták, ezért a szülei a rendőrökhöz fordultak, akik körözni kezdték a 11 éves kisfiút, azonban aznap repülő- és gyermeknap is volt Baján, így sok idegen megfordult a városban.

A vezérőrnagy beszámolt arról is, hogy az elmúlt 24 évben csaknem ötszáz embert hallgattak ki az ügyben, és közülük tizenöt emberen poligráfos vizsgálatot is elvégeztek. Aztán idén június 11-én kaptak jelzést a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségtől arról, hogy a volt bajai gyermekotthon egyik lakója pénzért vagy fenyegetés hatására 2000-ben segített egy holttest elásásában Baján, ekkor újraindult a nyomozás. Csakhogy a fiatalembert, aki feltehetően részt vett a fiú holttestének elásásában, már nem tudták kihallgatni, ugyanis K. Péter 2011-ben öngyilkos lett, így a rendőrség az akkor húszéves fiú környezetét kezdte vizsgálni. 

Így tehát az otthon egyik volt lakója, János tett vallomást, aki tizenhat éves volt 2000-ben, és összekötötte K. Péterrel az, hogy mind a ketten ugyanabban az intézményben tanultak. Emellett a két fiú ugyanannak a vállalkozónak, V. József esztergályosmesternek dolgoztak, akit ők Józsi bácsinak hívtak, és aki a külvárosban vett egy tanyát, amin volt egy kétszintes családi ház és egy nyolcszáz négyzetméteres ipari csarnok is. A férfi ide akarta átköltöztetni a vállalkozását. Ebben segédkezett a két fiatal, János és Péter, akik napi ötszáz forintért füvet kaszáltak, elásták a szemetet és segédmunkásként is dolgoztak az építkezésen, ugyanis az esztergályos egy melléképületet és egy fészert akart építeni a telekre. 

János a vallomásában beszámolt arról, hogy V. József ezúttal nem az intézetbe ment a fiúkért, hanem a strandon kereste meg őket, és azt kérte, hogy dupla pénzért menjenek el vele betonozni. János akkor nemet mondott, a másik fiú, Péter azonban elment dolgozni az esztergályossal. 

Ekkor történt, hogy a fiú a betont egy talicskával hordta be a kis fészerbe, azonban a talicska kereke megbicsaklott, és előbukkant egy fólia, amelyben Péter egy gyermekholttestet látott. A fiú megkérdezte Józsefet, hogy mi történt, de az esztergályos pénzt adott a fiúnak a hallgatásáért, utóbb pedig megfenyegette, hogy rosszul jár a testvéreivel együtt, ha erről bárkinek is beszél.

Péter – aki 2011-ben követett el öngyilkosságot, és részt vett Tamás testének elásásában – barátnője is vallomást tett az ügyben, ő azt mondta a rendőröknek, hogy volt egy olyan nyári nap a 2000-es évek elején, amikor Péter a szokásos napi bére helyett kétszázezer forinttal tért haza a munkából, de arról soha nem beszélt, hogy a pénzt hogyan szerezte meg. 

Az épületben az aljzatbetont feltörték, és az alatt találták meg a fiú maradványait és a ruházatának megmaradt részeit, így nagyon valószínű, hogy ezúttal valóban Till Tamás holtteste került elő. Az ügyben genetikai vizsgálatot is elrendeltek, amelyhez mintákat vettek a gyermek szüleitől, ezek értékelése még folyamatban van. Közben Tamás szülei még mindig reménykednek, hogy fiúk egyszer beállít az ajtón. Tamás két hete töltötte volna be a 35. életévét. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.