Nem sokkal a polgármester elfogása előtt szabadult az óbudai korrupciós botrány egyik kulcsszereplője

Az óbudai korrupciós botrány egy újabb kulcsfiguráját engedték ki a letartóztatásból – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint a férfit még márciusban fogták el, ám nem sokkal Kiss László polgármester meggyanúsítása előtt szabadulhatott a rácsok mögül.

2024. 08. 16. 5:49
KISS László; PIKÓ András; CSERDINÉ NÉMETH Angéla
Budapest, 2022. szeptember 28. Pikó András (Momentum), a VIII. kerület, Kiss László (DK) a III. kerület és Cserdiné Németh Angéla (DK), a XV. kerület polgármestere (b-j) a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. szeptember 28-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A III. kerületi kenőpénzes botrány újabb fontos szereplője szabadulhatott a letartóztatásból – értesült a Magyar Nemzet. Ez az az ügy, amelybe belebukott Óbuda DK-s polgármestere, Kiss László, valamint a szocialista alpolgármester, Czeglédy Gergő.

A korrupciós ügy persze nem velük kezdődött, a történet szálai több évvel korábbra vezetnek vissza.

A bombát Anonymous robbantotta 2021 őszén, több videó kiszivárogtatásával. Az álarcos alak által közzétett anyagok közül a legmegdöbbentőbb az volt, amikor egy rejtett kamerával készített felvételen az látszik, hogy a baloldal egyik fontos háttérembere, P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forint kenőpénzzel számolt el. A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. 

Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt ebben az esetben szó. 

 

Az ügyben nyomozás indult, az első gyanúsítottakat március elején fogták el, de az érintettek köre idővel tizenhat főre bővült. A gyanúsítások túlárazott és fiktív szerződésekről, százmilliós kenőpénzek visszaosztásáról szólnak.

Júniusban Czeglédy Gergőre csaptak le az ügyészek, pár napja pedig Kiss László is sorra került. Az alpolgármester már börtönben ül, Kiss letartóztatásáról pedig péntek reggel dönt a nyomozási bíró. Minkettőjüket „vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettével“, valamint más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a főügyészség.

 

Úgy tudjuk, a nemrég szabadult gyanúsítottnak nem sokkal Kiss meggyanúsítása előtt szűnt meg a letartóztatása, ahogy az alpolgármester őrizetbe vétele előtt is kiengedtek egy sokat tudó érintettet a börtönből.

Az óbudai korrupciós botrányról bővebben ebben az összefoglaló cikkünkben olvashatnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.