Komoly legitimációs kérdéseket vethet fel, ha a polgármester is érintett az óbudai botrányban + videó

Ha a baloldal hatalomhoz jut, akkor visszaél vele, és korrupciós bűncselekmények gyanúja merül fel a tevékenységük kapcsán – reagált a KDNP országgyűlési képviselője a kibontakozó óbudai korrupciós botrányra.

2024. 08. 15. 20:14
Hollik István (Forrás: HÍRTV)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást Óbudán a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyészség szóvivője a Hír TV-nek megerősítette: szerdán házkutatást tartottak Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának épületében, valamint több III. kerületi cégnél is. Az akció végén őrizetbe vették Kiss Lászlót, a kerület DK-s polgármesterét.

Kovács Katalin szóvivő hozzátette:

A Központi Nyomozó Főügyészség a korrupciós bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában újabb öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként, így az óbudai vesztegetési ügynek már 16 gyanúsítottja van. A tegnap kihallgatott gyanúsítottak között van a III. kerületi polgármester, egy önkormányzati vezető, valamint a polgármesteri hivatal egy korábbi alkalmazottja is. Ők valamennyien őrizetben vannak. A letartóztatásukat az ügyészség indítványozza. A gyanúsítottak nem tettek vallomást és mindannyian panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

 

– Ez egy politikai provokáció és egy politikai aljasság – reagált a DK szóvivője az eseményekre az ATV egyik műsorában. Barkóczi Balázs szerint az őrizetbe vétel kritériumai nem teljesültek, és nem valódi vádak miatt tartják fogva a polgármestert.

Ha a baloldal hatalomhoz jut, akkor rögtön visszaél vele, és korrupciós bűncselekmények gyanúja merül fel a tevékenységük kapcsán

– mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a kibontakozó óbudai korrupciós botrányról. A politikus szerint komoly legitimációs kérdéseket vethet fel, ha a polgármester is érintetté válik az ügyben.

Borítókép: Hollik István (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.