III. kerületi Fidesz Kiss László őrizetbe vételéről: előre hozott választás kell + videó

Szerdán őrizetbe vették Kiss László III. kerületi DK-s polgármestert, korábbi alpolgármestert, és le is tartóztatták. A szövevényes ügy szálai évekre nyúlnak vissza, központi figurája pedig egy baloldali háttérember, P. Gábor. A kerületi Fidesz a teljes új képviselő-testület lemondását kezdeményezi.

2024. 08. 14. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még 2021 őszén hozott nyilvánosságra egy rejtett kamerás felvételt az Anonymous álarcos alak arról, hogy egy bizonyos P. Gábor vélhetően korrupciós pénzeket számol egy autóban. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

Az ügyben eljárás indult, az első gyanúsítottakat március elején fogták el. Akkor annyit lehetett tudni a gyanúsításról, hogy egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a  III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

– Polgármester-választás lesz, amennyiben Kiss László letartóztatásban marad – mondta a Magyar Nemzetnek a III. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője. Puskás Péterék azt kezdeményezik, hogy az egész újonnan megválasztott képviselő-testület mondjon le, és ne csak új polgármester-választás legyen, hanem a képviselőknek is legyen választás, mert ez egy olyan szégyenfolt Óbuda becsületén, amit meglátása szerint csak így tudnak lemosni. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.