Szent István öröksége, hogy mi dönthessünk a saját sorsunkról

Államalapítónk Európa szerves részévé tette hazánkat.

2024. 08. 20. 10:48
Szent Korona
A Szent korona és a koronázási ékszerek Fotó: Mediaworks archív
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Történelmünk során Magyarország mindig akkor volt a legsikeresebb, amikor az ország fejlődésében a magyar érdekek meghatározó tényezőként jelentek meg. 

Amikor az ország vezetői idegen érdekek kiszolgálói lettek, szinte kivétel nélkül mindig rajtavesztettünk

 – közölte Simicskó István az államalapítás napján. A KDNP frakcióvezetője úgy fogalmazott, Szent István királyunk több, mint ezer évvel ezelőtt szigorú, de következetes államférfiként keresztény alapokra helyezte a nomád törzsi gyökerekkel rendelkező fiatal magyar államalakulatot, s ezzel végleg Európa szerves részévé tette Magyarországot, amellyel biztosította nemzetünk fennmaradását.

– Hazánknak már akkor is a nyugat és a kelet határán kellett megtalálnia a helyét. Szent Istvánt a Róma püspökétől kapott koronával szentelték fel királlyá, így szuverén része lettünk annak a közösségnek, annak a keresztény Európának, amelyhez ma is tartozunk, és az elmúlt ezer évben tartozni akartunk – fogalmazott a politikus, hozzátéve,

a keresztény gyökereken nyugvó Európa a szuverenitását őrző magyarság természetes létközege. 

Hangsúlyozta, azért fontos a szuverenitás, hogy mi dönthessünk a saját sorsunkról. – Ez is Szent István öröksége, amelynek megőrzése talán sosem volt olyan fontos, mint most, az egyre inkább kiszámíthatatlanná váló, kihívásokkal teli XXI. században,

ahol az Európai Unió belső viszályai és a körülöttünk zajló háborúk ránk nehezedő nyomása közepette kell megőriznie hazánknak újra és újra önállóságát és függetlenségét

 – emelte ki Simicskó István, aki szerint ez csak úgy lehetséges, ha a keresztény alapokat, az állam fundamentumát megerősítjük.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.