Támogatja a cukorbeteg gyermekek táboroztatását a kormány

2017 óta minden diabéteszes gyermek számára adott a lehetőség – jelezte Nyitrai Zsolt.

2024. 08. 11. 10:48
Lakitelek, 2024. május 4.
Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelõs miniszterelnöki biztos beszédet mond a Magyar Tûzoltó Szövetség országos tûzoltónapjának megnyitóján a lakitelki Hungarikum Ligetben 2024. május 4-én, a tûzoltók védõszentje, Szent Flórián napján.
MTI/Ujvári Sándor
Fotó: MTI/Ujvári Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hazánkban több mint egymillió cukorbeteg él, közülük több ezer gyermek 1-es típusú diabéteszes – hívta fel a figyelmet új videós bejegyzésében Nyitrai Zsolt. A miniszterelnök főtanácsadója rámutatott: a kormány évek óta támogatja a cukorbeteg gyermekek nyári táboroztatását, segítve ezzel az érintett családokat. 2017 óta minden diabéteszes gyermek számára adott a lehetőség a részvételre az Erzsébet-táborokban. A fiatalok biztonságos, szakszerű felügyelet mellett tölthetik szabadidejüket – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta:

A táborok szervezésében számítunk a cukorbeteg civil szervezetekre, mint ahogy velük közösen alkotjuk meg a Nemzeti diabéteszstratégiát. Az Erzsébet Alapítvánnyal közösen azon dolgozunk, hogy a következő években is biztosított legyen a cukorbeteg gyermekek nyári táboroztatása.

A cukorbeteg-közösségek számíthatnak Magyarország kormányának támogatására – jelezte a főtanácsadó.

Borítókép: Nyitrai Zsolt (Forrás: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.