Magyar Péter után a Tisza Párt újabb tagja futamodott meg a vitától

A párt még meg is fenyegette a vitára invitáló közmédiát.

Forrás: MTI2024. 09. 24. 21:44
Strasbourg, 2024. szeptember 18.
Gerzsenyi Gabriella, a Tisza Párt EP-képviselõje az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2024. szeptember 18-án.
MTI/Purger Tamás
Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tisza Párt negyedik alkalommal sem fogadta el a közmédia 48 perc című műsorának meghívását – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi esti műsorában.

A tervek szerint ezúttal Gerzsenyi Gabriella és Dömötör Csaba vitatták volna meg pártjaik álláspontját Magyarország európai uniós képviseletéről. 

Többek között arról beszéltek volna, hogy a Tisza Párt képviselője az Európai Parlamentben a rezsicsökkentéssel kapcsolatban védte a multinacionális cégeket, míg a Fidesz kitart a családokat érintő rezsicsökkentés fenntartása mellett.

A vita ezúttal sem jön létre, mert a Tisza Párt Sajtóosztálya elutasította megkeresést,

 sőt, meg is fenyegette a meghívó közmédiát:

Nemsokára találkozunk a Kunigunda utcában. Vagy így, vagy úgy

– válaszolta a Tisza Párt a megkeresésre.

A műsorban jelezték, hogy a közmédia „természetesen a továbbiakban is hívni és várni fogja műsorba a Tisza Párt képviselőit, függetlenül attól, hogy folyamatosan gyalázzák a közmédiát és munkatársait”.

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy nem ez az első alkalom, hogy a közmédia vitára hívja a Tisza Párt egy képviselőjét. Először Magyar Pétert invitálták, hogy a 48 perc című műsorban vitázzon Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával. 

A felkérés alól azonban a Tisza Párt elnöke azzal az ürüggyel bújt ki, hogy az árvízzel foglalkozik.

A visszautasítás után Orbán Balázs megjegyezte Magyar Péternek: „hónapok óta nyomasztja Magyarország politika iránt érdeklődő közvéleményét azzal, hogy Önnel senki nem vitázik, és nem hívják a köztelevízióba. Ezek után pedig, amikor teret és felületet kapna, angolnákat meghazudtoló módon igyekszik kibújni a vita alól”.

Ezek után a közmédia új időpontot adott a beszélgetésnek, azonban Magyar Péter ezt is elutasította. Miután magyar Péter már kétszer elmenekül a vita elől, Orbán Balázs egy új megoldást ajánlott neki: 

A magyar uniós elnökség bemutatásán az Európai Parlamentben a tervek szerint én is ott leszek, illetve Ön is ott lesz mint képviselő. Pontosabban elvileg Önnek is ott kellene lennie

– írta a miniszterelnök politikai igazgatója. Hozzátette: „ha a televízió is beleegyezik, akkor remélem, hogy ez így Önnek is elfogadható lesz, és nem jön több angolnázás, vádaskodás, elsomfordálás.”

Borítókép: Gerzsenyi Gabriella (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.