Már kedden megkezdődnek az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából szervezett megemlékezések

Gulyás Gergely miniszter és Kövér László házelnök is beszédet mond.

2024. 10. 22. 9:03
Lugas, Budapest
1956 október 23-a megemlékezés
képen: az 1956-os pesti srác emlékműve.
Fotó: Ványi Ákos, VAA, 
City Magazin/Hírnyolc
1956 október 23-a megemlékezés, az 1956-os pesti srác emlékműve. Fotó: Ványi Ákos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már ma megkezdődnek az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések – írta közösségi oldalán Kovács Zoltán. A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára sorra vette, milyen megemlékezéseken, eseményeken vehetünk részt már a mai napon.

– Kedden 14 órakor koszorúzást tartanak az 1956-os Műegyetemi emlékműnél, majd 15 órakor megemlékezés kezdődik a Műegyetemen, ahol ünnepi beszédet mond Gulyás Gergely miniszter. Ezt követően indul a hagyományos, látványos fáklyás emlékmenet a Bem térre, ahol a 17 órakor kezdődő ünnepségen Kövér László házelnök mond beszédet – részletezte Kovács Zoltán.

A megemlékezés szerdán 9 órakor a Kossuth Lajos téren folytatódik, ahol felvonják a nemzeti lobogót. Október 23-án 10 és 18 óra között szabadon látogatható az Országház épülete, valamint a Terror Háza Múzeum.

A 10.30-kor a Millenáris Parkban kezdődő ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet, a rendezvény kiemelt vendégei az árvízi védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.