Az MSZP állítja, nem működtet álhírportált

Az Ezalényeg.hu­ a veszélyhelyzet kihirdetését követően azonnal a kormány döntéseit támadta egy hamis információktól hemzsegő cikkben.

2020. 03. 18. 10:36
KORÓZS Lajos
Korózs Lajos Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ezalényeg.hu-t nem az MSZP működteti, Páva Zoltán már nem párttag – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Szakács László, az MSZP elnökhelyettese egy tegnap kora délutáni sajtótájékoztatón, amelyen rajta kívül Korózs Lajos (MSZP), az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke mutatta be pártja javaslatait.

Az oldallal kapcsolatban azért fordultunk az MSZP-s politikusokhoz, mert az Ezalényeg.hu ellen nemrég feljelentést tettek rémhírek terjesztése miatt. Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője Páva Zoltán, a volt ­MSZP-s­ komlói polgármester fia, akinek értesülé­seink szerint kiváló kapcsolatai vannak a szocialista pártban. Az Ezalényeg.hu­ a veszélyhelyzet kihirdetését követően azonnal a kormány döntéseit támadta egy hamis információktól hemzsegő cikkben. Az MSZP tehát tagadta, hogy köze vagy ráhatása lenne az oldalon megjelenő tartalmakra, amelyek minden esetben pozitívak a szocialistáknak.

Korózs Lajos
Fotó: MTI/Kovács Attila

A Magyar Nemzet az elnapolt, hétvégi MSZP-kongresszus kapcsán is kérdezett a párt elnökhelyettesétől. Ismeretes, a szocialista párt legnagyobb döntéshozó szervének ülését elhalasztották, habár még múlt szerdán Harangozó Tamás, a párt frakcióvezetője úgy értékelt, hogy az eseményt megtartják.

– A civil szervezetekről, egyesületekről és pártokról szóló törvénynek egy olyan módosítását fogadta el az Országgyűlés, amely miatt módosítani kell a Magyar Szocialista Párt működési szabályzatát, struktúráját, szerkezetét – nyilatkozta a rendezvény céljáról Szakács László. Hozzátette: a törvényeknek megfele­lően működik az MSZP, és majd később, amikor el lehet fogadni az alapszabály módosítását, vezetik át a változásokat.

A sajtótájékoztatón Korózs Lajos elmondta: szerinte fel kellene függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat. Az MSZP szerint erősíteni kell a házi segítségnyújtás és a szociá­lis ellátás területét, a falu- és tanyagondnoki szolgálatot. Szakács László szerint hiteltörlesztési moratóriumot kell bevezetni a családoknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.