Az Országgyűlési Őrség egyik tagja mentett ki egy fuldoklót a Dunából

Az Országgyűlési Őrség egyik tagja mentett ki egy fuldokló férfit a Dunából – tudatta az Országgyűlés Sajtóirodája közleményben az MTI-vel szerdán.

Forrás: MTI2021. 08. 04. 12:59
null
Piknikező fiatalok a Margit-szigeten (Illusztráció) Fotó: Turbéky Eszter Forrás: MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a Duna kedd este sodort el egy embert a Margit-szigetről. A parlament egyik őre észrevette a fuldoklót, és értesítette a katasztrófavédelmet és a vízi rendészetet.

A helyszínre elsőként Czicze István főtörzsőrmester, az Országgyűlési Őrség hivatásos tűzoltója ért, aki egy állampolgár segítségével kimentette a férfit a vízből.

„Ezzel a hősies cselekedettel olyan kiemelkedő helytállást tanúsítottak, amivel halálos veszélyből mentettek ki egy embert” – áll a közleményben.

Piknikező fiatalok a Margit-szigeten (illusztráció)
Fotó: MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter

A kimentett embert látható sérülések nélkül adták át a mentőknek, akik a Honvéd Kórházba vitték.

Kövér László házelnök és Tóth László vezérőrnagy, az Országgyűlési Őrség parancsnoka elismerését fejezte ki a művelet résztvevőinek – tudatták.

A parlamenti őrség eddig minden évben mentett ki embert a Dunából, legutóbb július 14-én egy 17 éves fiatalt – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.