Döntöttek a karácsonyfát megrongáló garázda tüntetőről

A kerületi ügyészség egy férfi ellen emelt vádat garázdaság miatt egy 2018. évi cselekmény kapcsán, a bíróság büntetővégzésében próbára bocsátott a vádlottat.

Forrás: ugyeszseg.hu2019. 07. 16. 14:38
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a 26 éves férfi 2018. december 13-án a hajnali órákban, az V. kerület, Szabadság téren tartózkodott. Az ittas állapotban lévő terhelt és ismeretlenül maradt társa felvették a földről a tér és az Október 6. utca sarkán található karácsonyfa fényfüzérét, amelyet más személy – aki ellen szintén büntetőeljárás folyik – korábban letépett. A férfi és társa az égősort a földön húzva, azzal cserepes dísznövényeket borított fel.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, és indítványozta, hogy a bíróság hozzon büntetővégzést.

A bíróság a váddal egyezően megállapította a garázdaság vétségét, és a férfit büntetővégzésében egy évre próbára bocsátotta. A végzést az ügyészség tudomásul vette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.