Fidelitas: Karácsony egyre több mindent söpör a szőnyeg alá

A Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat „zűrös pénzügyeire” hívta fel a figyelmet a Fidelitas szombaton Budapesten.

Forrás: MTI2019. 06. 15. 12:18
null
Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy tűnik, Karácsony Gergely egyre több mindent söpör a szőnyeg alá”: a parkolási szerződések ügyét, közérdekű adatokat, „zűrös pénzügyeket”, meghiúsult fejlesztéseket, a Pillangó park „furcsa” ügyét, a volt jegyzője ügyét és a kifizetetlen számlákat is – mondta Borbély Ádám, a szervezet budapesti elnöke a Városligetben tartott sajtótájékoztatón, amelyen a Fidelitas aktivistái egy szőnyeg alól kivéve mutatták fel a papírlapokra írt zuglói „ügyeket”.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Borbély Ádám arról beszélt: bár Karácsony Gergely az átláthatóságot hirdeti, még a közérdekű adatigényléseket sem válaszolja meg, ami törvénysértő gyakorlat. Hozzátette: a zuglói polgármester nem válaszol arra, mennyi a kifizetetlen számla Zuglóban és mennyi az önkormányzat kintlévősége.

„Karácsony Gergely titkolózik. Nemcsak erről, hanem a zűrös pénzügyekről, a meghiúsult fejlesztésekről és a volt jegyzője távozási körülményeiről” – fogalmazott.

Kitért arra is: a mai napig nem tudható, hogy Karácsony Gergely miről tárgyalt többször is a zuglói parkolást üzemeltető céggel azután, hogy a képviselő-testület a napi egymilliós veszteséget okozó szerződések felmondásáról döntött.

„Nem látunk tisztán, a káosz pedig csak nő” – mondta a Fidelitas budapesti elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.