Furcsaságok Gémesi György gödöllői hetilapja körül

A Gödöllői Szolgálat című hetilapot Gémesi György gödöllői polgármester és szövetségesei által gründolt alapítványok adják ki 1992 óta.

2019. 10. 02. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gödöllői Szolgálat című hetilapot Gémesi György (képünkön) gödöllői polgármester és szövetségesei által gründolt alapítványok adják ki 1992 óta. A kiadvány alapításától kezdve a Gödöllő Városáért Alapítvány (GVA) gondozásában jelent meg 2017-ig, amikor átvette a kiadással járó feladatokat a Magyar Önkormányzatiság Fejlesztéséért Alapítvány (MÖFA). Ez azért is érdekes, mert a MÖFA 2015 óta tevékenységet nem folytatott – derül ki az alapítvány által leadott beszámolókból.

További furcsaságot jelent, hogy miközben az impresszum szerint egy érdemi tevékenységet nem végző alapítvány adja a ki, a lapban megjelenő hirdetések után nem a MÖFA, hanem a korábbi fenntartó, a Gödöllő Városáért Alapítvány szedi be a pénzeket. Ez világosan látszik arról a számláról is, amelyet lapunk egy próbavásárlás során kapott.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az impresszum szerint a lap főszerkesztője Gémesi kabinetfőnöke, L. Péterfi Csaba. A hirdetési pénzeket beszedő GVA elnöke, Six Edit Gémesi bizalmi embere, kuratóriumi tagja Pelyhe József jelenlegi és Fábián Zsolt korábbi alpolgármester, valamint egy bizonyos Gémesi Zoltán. A MÖFA elnöke Vella Nándor, Gémesi régi ismerőse, Six Edit pedig kuratóriumi tag, rajta kívül Pelyhe József is megtalálható a kuratóriumban. Halász Levente önkormányzati képviselő is tagja az alapítvány vezetőségének, ő szintén a Gémesi által gründolt Lokálpatrióta Klub színeiben jutott be a gödöllői testületbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.