Idén 12 település nyerheti el az Idősbarát önkormányzat díjat

Szeptember 10-én éjfélig lehet pályázni az Idősbarát önkormányzat díjra – mondta Novák Katalin.

Forrás: MTI2020. 05. 15. 13:24
NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. július 6. Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a XI. kerületi Tulipán vitéz játszótéren 2019. július 6-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 10-én éjfélig lehet pályázni az Idősbarát önkormányzat díjra, amelynek pénzjutalmát idén egymillióról másfél millió forintra emelték – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken, a család nemzetközi napján az MTI-vel.

Novák Katalin azt mondta, hogy a Belügyminisztériummal közösen, 17. alkalommal kiírt pályázatra olyan önkormányzatok jelentkezését várják, amelyek célzott segítséget adnak, és programokat szerveznek időseknek.

A díjat eddig 110 település kapta meg, idén 12 önkormányzat nyerheti el – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a családbarát gondolkodás része az idősbarát gondolkodás is, ezért a családok támogatásakor az idősekre is gondolni kell.

A koronavírus különösen veszélyes a 65 év felettiekre, ezért a járvány ideje alatt „mindannyiunk közös feladata”, hogy odafigyeljünk rájuk, védjük és segítsük őket – mondta az államtitkár.

A pályázat benyújtásának feltételeiről további információk a www.kormany.hu és a www.csalad.hu honlapon érhetők el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.