Modern történelmünk legsikeresebb korszakát éljük

Szükség volt a rendszerváltás tanulságaira ahhoz, hogy mára modern magyar történelmünk legsikeresebb korszakába lépjünk.

Forrás: Karc FM2019. 08. 13. 18:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc éve a rendszerváltáskor óriási volt a leküzdhetetlen vágy, hogy az elképzelt nyugathoz tartozzunk. Majd rájöttünk arra, hogy Európa nyugati fele nem azt az utat szánta nekünk harminc éve, hogy ugyanolyan gazdagok legyünk, mint ők. És arra is ráébredtünk, hogy egy csomó dolog nem kell nekünk a nyugati társadalmakból, mert látjuk, hogy hova vezetnek. Ilyen a multikulturalizmus, vagy például az egyéni szabadságjogok totális kiforgatása. Ezeknek a tanulságoknak a levonására is szükség volt ahhoz, hogy kijelenthessük: a modern magyar történelem egyik legsikeresebb korszakát éljük – hangzott el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában.

Az adásban olyan új és izgalmas tudományágakat is bemutattak és górcső alá vettek, mint például az ételszégyenítés. Az úgynevezett food shamingnek már professzora is van, legalábbis a Marylandi Egyetemen. Aki rögtön rá is nyomta a rasszista pecsétet a dinnyére, erre a nyári melegben különösen közkedvelt gyümölcsre. Hogy miért, ezt is megtudhatták Az igazság órájában.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között. A legutóbbi adás közreműködői voltak: a házigazda, Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ igazgatója, Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, és a szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.

A legfrissebb adás IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.