Szent István az örökkévalóságnak teremtett birodalmat

Szent István-napi ünnepi üzenetében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: arra az államférfira emlékezünk, aki létrehozta a magyar egyházat, aki birodalmat teremtett az örökkévalóságnak.

Csókás Adrienn
Forrás: Facebook2020. 08. 20. 18:30
null
Kásler Miklós: Reménykeltők a vérplazma-terápiás kezelések és a más betegségeknél alkalmazott gyógyszeres terápiák is Fotó: Emmi/Bartos Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra az államférfira emlékezünk kegyelettel és hálás szívvel, aki a magyarság térítését Bizáncból és Salzburgból Esztergomba hozta, aki létrehozta a magyar egyházat, ő lett a világtörténelem egyetlenegy apostoli királya és két egyház szentje – fogalmazott a tárca Facebook-oldalán közzétett Szent István-napi üzenetében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy Szent István olyan állami kereteket hozott létre, amely az itt élő embereknek, népeknek, nemzeteknek ezer évre és ezer éven túl, az örökkévalóságnak birodalmat teremtett. – Szent István alkotása túlélte a történelem viharait, mindig tudtunk nehéz pillanatokban támaszkodni intelmeire – mondta, hozzátéve: ha rá támaszkodunk a jövőben, akkor az ország és a nemzet virulni, gazdagodni és gyarapodni fog.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.