Szentgyörgyvölgyi: Az önkormányzatok dönthessenek a parkolóhelyekről

Arra kéri a belváros fideszes polgármestere Karácsonyt, hogy az önkormányzatok dönthessenek a parkolóhelyekről.

2020. 11. 15. 21:02
null
A helyi lakosok sem parkolhatnának ingyenesen Fotó: Róka László Forrás: MTI/Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belváros vezetése Karácsony Gergely főpolgármestert a fővárosi parkolási rendelet felülvizsgálatára kéri. Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere lapunknak elmondta, előterjesztésben arra kérik a főpolgármestert, hogy a lakosság részére kialakítandó kizárólagos várakozóhelyek kijelölésére vonatkozó döntési kompetenciát ruházza át az egyes kerületek vezetésére. Szavai szerint leginkább az önkormányzatok ismerik a helyi viszonyokat, és ők képesek megítélni, hogy például mennyi parkolóhelyre van szükség a kerület lakosai számára. A polgármester hangsúlyozta: az előterjesztést a békés egymás mellett élés jegyében fogalmazták meg, és a döntési kompetencia birtokában a megfelelő arányban képviselnék a fővárosi polgárok elvárásait. Szentgyörgyvölgyi Péter úgy vélte, a javasolt szisztémában biztonságosabbá válna a közlekedés.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.