Tíz éve zajlik politikai boszorkányüldözés Magyarország ellen

„10 éve zajlik politikai boszorkányüldözés Magyarország ellen” – fogalmazott Kovács István az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament ismét pellengérre állította a magyar jogállamiság és demokrácia helyzetét. Mivel az Európai Unió megbukott a járvány kezelésében, ilyen pótcselekvésekben leli örömét – tette hozzá. Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Panyi Miklós, a Központ nemzetközi ügyekért felelős igazgatóhelyettese és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető a műsorban továbbá a szexuális zaklatással vádolt Joe Biden melletti kiállásról, és a magyar kormány hatékony járványkezeléséről beszélgettek.

Forrás: KARC FM2020. 05. 20. 20:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

10 éve zajlik politikai boszorkányüldözés Magyarország ellen, amióta a magyar parlament elfogadta a médiatörvényt – fogalmazott Kovács István. Az Európai Parlament (EP) Magyarországról szóló múlt csütörtöki vitája egy újabb olyan koncepciós eljárásról volt, mely esetében az ítélet már készen állt és még a védelem sem kapott szót – utalt Kovács István arra, hogy az EP-ben nem engedték felszólalni Varga Judit igazságügyminisztert. Panyi Miklós szerint, mivel a járványhelyzet miatt az EP saját maga is áttért az online ülésezésre és online szavazásra, világosan látszik, hogy képes sajátos szabályokat alkalmazni, ha az érdekei úgy kívánják, azonban, ha arról van szó, hogy egy magyar miniszter védje meg a magyar álláspontot, akkor szokásjogra hivatkozva tagadják meg ezt tőle.

Az ilyen parlamenti vitáknak nem egyszer olyan anyagok adják az alapját, mint a Freedom House, vagy a Bertelsmann-jelentés, melyek szerint Magyarország demokratikus helyzete Kelet-Timor szintjén van. A Bertelsmann jelentését a Soros György által finanszírozott Political Capital készítette. Nem meglepő tehát, hogy 49 mutatóból 44-ben teljesít rosszabbul Magyarország, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején. Állításuk szerint például gazdasági teljesítményben és monetáris politikában is rosszabb a mostani kormány teljesítménye, mint az, amely csődbe vitte Magyarországot. Ebből is látszik, hogy ezek a dokumentumok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal – fogalmazott az Alapjogokért Központ igazgatóhelyettese.

Bár a Bertelsmann riportja szerint Afganisztán jobb hely Magyarországnál, az afgánok mégis a magyar határnál kopogtatnak. Az Európai Unió Bíróságának ítélete pedig kimondta, hogy a magyar tranzitzóna őrizetben tartásnak felel meg és elítélte a magyar gyakorlatot. Kovács István szerint mivel a tranzitzóna Szerbia felé nyitott övezet, így olyan, mintha a bíróság egy olyan börtönre mondaná, hogy őrizet, melynek nyitva van az ajtaja. Panyi Miklós szerint mindez egy kísérlet arra, hogy újra megnyissák Európa kapuját a bevándorlók előtt, holott nem alapvető emberi jog, hogy mindenki abban az országban élje le az életét, amelyben szeretné.

A Bolond lyukból című rovatban az elemzők arról beszéltek, hogy a New York Times feminista szerzője szerint bár beigazolódni látszanak a Joe Biden amerikai demokrata elnökjelölttel szembeni szexuális zaklatással kapcsolatos vádak, ennek ellenére is rá kell voksolniuk. A Központ nemzetközi igazgatóhelyettese szerint ugyanez a kettősmérce érvényesült Bill Clinton esetében is. Míg Kovács István arra emlékeztetett, hogy a „befogott orral való szavazásnak” Magyarországon is komoly hagyománya van.

A műsor Ellenkérelem rovatában Kovács István és Panyi Miklós arról cserélt eszmét, hogy bár az ellenzék azt állítja, hogy kimagasló Magyarországon a koronavírusban elhunytak száma, ehhez képest az adatok azt mutatják, hogy hazánk a védekezés szempontjából Európa és a világ élmezőnyébe tartozik. Kovács István szerint az ellenzék arra játszik, hogy megingassa a kormányba vetett bizalmat, mely a védekezés egyik kulcsa volt. Panyi Miklós úgy vélekedett, hogy az ellenzéknek két stratégiája volt: a diktatúrázás és a pánikkeltés. Mind a két stratégia megbukott, mivel a kormány visszaadja a rendkívüli felhatalmazással járó jogköröket, a halálozási adatok pedig szerencsére alacsonyan maradtak.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között.

A legutóbbi adás IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.