Így lesz tökéletes az igazi, eredeti amerikai palacsinta

Számtalan recept forog közkézen, és természetesen mindegyik azt állítja, hogy az az eredeti.

null

Abban mindenki egyetért, hogy van néhány fontos szabály az amerikai palacsinta sütésénél, amit fontos szem előtt tartani, ha tökéletes végeredményt szeretnénk. De mégis mire figyeljünk, ha belevágunk ennek a nem csak reggelinek való finomságnak az elkészítésébe?

 

NE KEVERJÜK TÚL A TÉSZTÁT!

A leggyakoribb hiba, ami alapjában ronthatja el a palacsintánkat az, hogy a tésztát túlkeverjük és ezért könnyen ruganyossá, gumissá válhat a lisztben található glutén miatt.

Törekedjünk arra, hogy amennyire csak lehet, keverjük el a csomókat a tésztában. Ez persze nem azt jelenti, hogy tökéletesen sima tésztára kell törekedni, hiszen ha marad néhány lisztmorzsa a keverékben, akkor lesz csak igazán „bolyhos” a palacsintánk.

Amerikai palacsinta és juharszirup
Fotó: PEXELS

HAGYJUK A TÉSZTÁT PIHENNI

Sokan úgy készítik a palacsintát, hogy amint kikeverték a tésztát, utána már azonnal sütik is. Nos, ez nem feltétlenül jó. Adjunk neki szobahőmérsékleten legalább 20 percet lefedve, mielőtt a serpenyőbe kerülne.

NE SÜSSÜNK TÚL MAGAS HŐFOKON

Ha nagyon forró serpenyőben sül a palacsinta, akkor előfordulhat, hogy a tészta kívül megég, belül pedig nyers marad. Mindenképpen egy közepes hőfokot válasszunk a sütéshez.

NE SÜSSÜNK EGYSZERRE TÚL SOKAT

Ha nem így cselekszünk, könnyen lehet, hogy egy vastag, óriási palacsinta lesz a végeredmény, ráadásul az egyenletes sütést is megnehezíti.

Csak annyi tésztát keverjünk be, amennyit meg is sütünk! A hűtőben tárolt napos keverék nem fog jó eredményt hozni, fölösleges kísérletezni vele.

NEM NYOMKODJUK A PALACSINTATÉSZTÁT SÜTÉS KÖZBEN

A palacsinta tésztája elég finom szerkezetű. Nem kell állandóan nyomkodni. Nincs más más dolgunk, mint hagyni, hogy szépen megsüljön. A lényeg, hogy a lehető legkevésbé nyúljunk hozzá a serpenyőben.

Attól nem fog jobban, vagy gyorsabban átsülni a palacsinta, ha folyton forgatjuk. Elég akkor megfordítani, ha már az adott oldala szépen megsült. Ez mindössze néhány perc alatt meg is történik, szóval fölösleges rohanni.

VAJON SÜTNI? FELEJTSÜK EL!

Használjunk hagyományos olajat a sütéshez, ugyanis a vaj ilyen hőfokon nagyon hamar megég, így nem lesz időnk kellően megsütni rajta a palacsintánk mindkét oldalát. Hasznljunk egy-két teáskanálnyi olajat, amit minden esetben szépen, egyenletesen oszlassuk el a serpenyőben!

Az öreg, megvetemedett, vagy karcos serpenyő használata azon túl, hogy egészségtelen, az egyenletes sütésre is alkalmatlan. Könnyen leragadhat, odaéghet a tésztánk! Használjunk lapos, tapadásmentes serpenyőt a tökéletes végeredményért!

LEGYÜNK KREATÍVAK!

Ne csak azon gondolkodjunk, hogy mit teszünk majd a palacsinta tetejére! A tésztát is nyugodtan feltuningolhatjuk egy kis fahéjjal, vagy szerecsendióval, de a kakukkfű és az oregánó is jól illik hozzá. Van, aki friss, bogyós gyümölcsöt is tesz a tésztába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.