Ha a sütőt használja, mindig figyelj a sütőrács helyére és a sütési időre. Ne tegye csak azért az alsó rácsra az ételt, hogy hamarabb átsüljön, hiszen középen a legjobb a hőkeringés – olvasható a Mindmegette cikkében.
Nem véletlenül javasolják a legtöbb receptnél, hogy ezen a szinten süsse meg a húst vagy éppen a süteménytésztát.Ezt szem előtt tartva állítsa be a sütési időt az időzítő segítségével, vagy ha ez a funkció nem elérhető a sütődön, akkor csinálja úgy, ahogy a nagyi: használja a vekkert! Na jó: a telefonon is mérheti az időt, valószínűleg az úgyis a keze ügyében lesz.
A tűzhelyen is könnyen elkerülheti, hogy odakozmáljon az étel, és ott maradjon egy koszos serpenyővel, edénnyel. Jim Sonos, a Home Cook World munkatársa szerint semmi sem indokolja, hogy nagyon magas hőfokon főzzön bármit is.
A közepes hő minden étel elkészítéséhez megfelelő, állítja. Ügyeljen arra, hogy az ételt rendszeresen megkeverje, így elkerülheti, hogy a hőmérséklet-különbség miatt odaégjen az étel.
A legjobb az lenne, ha csak minőségi edényeket használna, amelyek segítik az egyenletes hőelosztást is. Sütés, főzés előtt zsírozza, olajozza át az edényeket, hogy tapadásmentes bevonatot kapjanak – ettől az étel is finomabb lesz.
Az pedig alapszabály, hogy ha gáztűzhelye van, rendszeresen tisztítsa az égőket!
Ha megfogadja ezeket a tanácsokat, nem lesz több odakozmált étel és tönkretett edény a konyhájában.
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)