Az édességek hercegnője: a madártej

A magyarok egyik legkedvesebb desszertjének tökéletes receptje.

null

A madártej elkészítéséhez a kettéválasztjuk a tojásokat.

 A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a tojássárgája kissé kifehéredik, hozzáadjuk a lisztet is, majd csomómentesre keverjük. A tejet felforraljuk addig, hogy épp pezsegjen, majd levesszük a tűzhelyről. 

Egy merőkanállal egy keveset szedünk forró tejből a tojásos masszába. Elkeverjük, majd visszacsurgatjuk a meleg tejbe, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett addig főzzük a forrás határán, amíg krémesen besűrűsödik. 

A tojások fehérjét egy magas falú, mikróba tehető edényben egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével. Akkor jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról. 

Ezután 1 percre a mikróba tesszük, és a legmagasabb fokozaton megsütjük. Ha megsült a tojáshab, egy vízbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a hideg vaníliasodóba.

Az elkészült madártejet üvegpoharakba szedjük és hidegen tálaljuk – írta a Mindmegette.hu, ahol videót is találnak az elkészítésről.

Borítókép: illusztráció. (Forrás: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.