A madártej elkészítéséhez a kettéválasztjuk a tojásokat.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a tojássárgája kissé kifehéredik, hozzáadjuk a lisztet is, majd csomómentesre keverjük. A tejet felforraljuk addig, hogy épp pezsegjen, majd levesszük a tűzhelyről.
Egy merőkanállal egy keveset szedünk forró tejből a tojásos masszába. Elkeverjük, majd visszacsurgatjuk a meleg tejbe, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett addig főzzük a forrás határán, amíg krémesen besűrűsödik.
A tojások fehérjét egy magas falú, mikróba tehető edényben egy csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével. Akkor jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról.
Ezután 1 percre a mikróba tesszük, és a legmagasabb fokozaton megsütjük. Ha megsült a tojáshab, egy vízbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a hideg vaníliasodóba.
Az elkészült madártejet üvegpoharakba szedjük és hidegen tálaljuk – írta a Mindmegette.hu, ahol videót is találnak az elkészítésről.
Borítókép: illusztráció. (Forrás: Pixabay)