ELKÉSZÍTÉS:
- A klasszikus madártej elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat.
- A tojásfehérjékből 1 evőkanál cukorral kemény habot készítünk.
- Tűzálló edényben tejet forrósítunk, de nem forraljuk fel. A tojásfehérjéből kanállal galuskákat szaggatunk. A forró tejben néhány perc alatt kifőzzük őket, majd leszűrjük és tányérra tesszük.
- Az 1 liter tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a tojássárgákat 6 evőkanál cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadunk egy keveset a langyos tejből, és simára keverjük.
- A tojássárgás krémet a vaníliás tejhez öntjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
- Tálba öntjük a vaníliasodót, rárakjuk a kifőtt habgaluskákat, és lehűtjük.
- Az elkészült madártejet ízlés szerint csokireszelékkel díszíthetjük.
Tipp: Amikor már lassú tűzön főzzük a a tojássárgájás tejet, vigyázni kell, nehogy felforrjon, mert könnyen összeeshet a tojás!
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Madártej (Fotó: Mindmegette.hu)