Egy valódi klasszikus: madártej

Mutatjuk, hogy készül az igazi.

null

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A klasszikus madártej elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat.
  2. A tojásfehérjékből 1 evőkanál cukorral kemény habot készítünk.
  3. Tűzálló edényben tejet forrósítunk, de nem forraljuk fel. A tojásfehérjéből kanállal galuskákat szaggatunk. A forró tejben néhány perc alatt kifőzzük őket, majd leszűrjük és tányérra tesszük.
  4. Az 1 liter tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Közben a tojássárgákat 6 evőkanál cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadunk egy keveset a langyos tejből, és simára keverjük.
  5. A tojássárgás krémet a vaníliás tejhez öntjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  6. Tálba öntjük a vaníliasodót, rárakjuk a kifőtt habgaluskákat, és lehűtjük.
  7. Az elkészült madártejet ízlés szerint csokireszelékkel díszíthetjük.

Tipp: Amikor már lassú tűzön főzzük a a tojássárgájás tejet, vigyázni kell, nehogy felforrjon, mert könnyen összeeshet a tojás!

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Madártej (Fotó: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.