Droglabort számoltak fel egy bordányi tanyán

Több helyszínen tartottak házkutatást a nyomozók.

MN
2017. 06. 08. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség kábítószer birtoklása elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 33 éves szegedi lakos és társai ellen – írja a Police.hu.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy bordányi tanyáján amfetamint állított elő, amelyet társaival együtt értékesített. A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozók kedden Szegeden, illetve Bordányon több helyszínen tartottak házkutatást. A 33 éves férfi tanyáján összesen 911 gramm bruttó súlyú, kábítószergyanús fehér port, annak előállításához szükséges alapvegyületeket és eszközöket, feltehetőleg cannabist tartalmazó növényi törmeléket, vadkendermagokat, illetve a marihuána termesztéséhez szükséges felszereléseket találtak és foglaltak le.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfi bűntársainak otthonában kábítószergyanús növényi ágvégződéseket foglaltak le. Az előzetes vegyész szakértői vélemény szerint a rendőri akció során lefoglalt anyag amfetamin, illetve marihuána.

A nyomozók a férfit és két társát elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a 33 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, társai szabadlábon védekeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.