Halálkamionper: a bolgár titkosszolgálat embere volt az egyik vádlott

A bolgár titkosszolgálat embere a kamionban életüket vesztett migránsok ügyében folyó per egyik vádlottja.

MTI
2017. 06. 30. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tett vallomást a bolgár–libanoni kettős állampolgár ötödrendű vádlott sem a 71 illegális bevándorló halála miatt a Kecskeméti Törvényszéken zajló büntetőper tárgyalásán pénteken. Korábban azt mondta, hogy a bolgár biztonsági szerveknek gyűjtött információkat.

A pénteki tárgyalási napon előbb a hatodrendű vádlott kihallgatását folytatták. A bolgár férfi elmondta: elromlott az autószállító kamionja, és a másodrendű vádlott segítséget ígért neki, ha előbb migránsokat visz Magyarországról Ausztriába.

Délután a tanács elnöke az ötödrendű vádlottnak a nyomozás alatt tett vallomásait olvasta fel. Ezekből kiderült, hogy a férfi 1996 óta működik együtt a bolgár belső elhárítással, és a jelenlegi ügyben szerzett első információiról is beszámolt Bulgáriában a biztonsági szerveknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.