Kávés és mogyorós zacskókba rejtette a drogot egy budapesti díler

Két férfit vett őrizetbe a rendőrség.

MN
2017. 06. 27. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy 31 éves budapesti és egy 38 éves egyeki férfi ellen – írja a Police.hu.

A tájékoztatás szerint a budapesti férfi egy XI. kerületben lévő társasház garázsában porciózta ki a feltehetően külföldről származó kábítószert. A drogot kávés, mogyorós és fűszeres zacskókba rejtette, amelyeket így adott tovább nagyobb tételben vevőinek, köztük az egyeki lakosnak is. Utóbbit múlt pénteken délután igazoltatta és fogta el a Készenléti Rendőrség járőre Budapest VIII. kerületében. A férfi autójában a rendőrök több fűszerkeverékes és földimogyorós zacskót, bennük az előzetes szakvélemény szerint mintegy fél kilogramm amfetamin típusú kábítószert találtak.

A budapesti férfit a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége még aznap elfogta Budapesten, egy XXII. kerületi üzletközpont parkolójában. Autójában két lezárt zacskóban kávészemek közé rejtve 604 ecstasy tablettát, szintén lezárt földimogyorós zacskóban amfetamint találtak, valamint lefoglaltak több mint kétmillió forint készpénzt.

Az ügyben eddig végrehajtott házkutatások során – az előzetes igazságügyi vegyészszakértői vélemények alapján – mintegy 1200 ecstasy tablettát, hat kilogramm amfetamint és közel hatmillió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök. A két gyanúsítottat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, majd az illetékes bíróság hétfőn elrendelte előzetes letartóztatásukat.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.