Papíron autóalkatrészt, valójában 91 migránst szállított a kamion

A nagylaki határátkelőn fülelték le a román hatóságok a török teherautót.

MN
2017. 06. 27. 11:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

91 iraki és szíriai határsértőt, 44 férfit, 18 nőt és 29 kiskorút tartóztattak fel kedden a nagylaki határátkelőnél. Egy gépjárműalkatrészeket szállító kamionban találtak rájuk, a határsértők a schengeni térség valamely államába akartak eljutni – írja a román közszolgálati hírügynökség, az Agerpres magyar nyelvű hírszolgálata a nagyváradi határrendészet közleménye alapján.

A törökországi jelzésű tehergépjármű, amelyet Ylmaz R. 46 éves török állampolgár vezetett, kedd reggel érkezett a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhöz. A dokumentumok szerint gépjárműalkatrészeket szállított Törökországból Norvégiába.

A rutinellenőrzés során a határőröknek gyanús lett a kamion, és amikor tüzetesebben átvizsgálták, 91 személyt találtak a rakodótérben elrejtőzve.

A bevándorlók előzőleg menekültstátuszért folyamodtak a román hatóságokhoz. A sofőr – saját bevallása szerint – nem tudott arról, hogy a kamionban több személy rejtőzik. Azt nyilatkozta, hogy több parkolóban is megállt pihenni.

A menekültek ellen illegális határátlépési kísérlet miatt, a török sofőr ellen pedig embercsempészet gyanújával indítottak eljárást – írták a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.