Újabb kínos ügybe keveredett a doppingos kajakos

Dudás Miklós szombat hajnalban került összetűzésbe egy férfival. A segítségére siető nőt is megütötte.

MN
2017. 06. 27. 5:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság vétség miatt folytat nyomozást a XIII. kerületi rendőrkapitányság a doppingvád miatt eltiltott világbajnok kajakos, Dudás Miklós ellen – írja a Bors a rendőrség közlésére hivatkozva.

A lap úgy tudja, Dudás és barátja egy huszonéves fiatalemberrel, K. Andrással került összetűzésbe múlt szombaton hajnalban, a Margitsziget egyik felkapott szórakozóhelyének közelében. Egy középkorú nő, B. Mónika K. András segítségére sietett, így neki is kijutott a dulakodásból.

Dudás a Borsnak azt mondta, az esetet felfújták, szerinte semmi sem történt, inkább lökdösődésnek nevezné a dolgot. A kajakos szerint a térfigyelő kamerák felvételei is őt fogják igazolni. Mint mondta, az ügy sértettjeként kezeli az esetet, hozzátéve, „nyilván mást mondanak az ellenérdekeltek, és mást mi”. Dudás számos alkalommal tapasztalta, hogy belé kötnek, szerinte azért mert magas és sportos.

A kajakos tavaly bolti lopás miatt került a hírekbe, nyolcvanezer forint értékben vitt el három pólót egy üzletből.

Korábban megírtuk, hogy harmincnégy hónapra eltiltotta a versenyzéstől a 2015 tavaszán megbukott Dudás Miklóst a Nemzeti Doppingellenes Szervezet Doppingbizottsága. A sportoló az Európai Játékokon adta le azt a mintát, amelynek alapján megállapították, hogy tiltott szer került a szervezetébe. A sportoló a doppingvétség tényét nem, de a szándékosságot tagadta. A kajakos legközelebb a 2018-as szezonban versenyezhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.